Annons
  • Nominerade till Årets nykomling. Foto: Pressbild
  • Nominerade till Årets Tjänsteföretag. Foto: Pressbild
  • Nominerade till Årets handelsföretag. Foto: Pressbild

Lista: Här är de första nio företagen som är nominerade till Alvargalan 2021

NYHETER De nominerade till årets näringslivsgala i Skellefteå kommer att presenteras under fyra tillfällen, varav de första företagen offentliggjordes idag.

Annons

Skellefteås näringslivsgala Alvargalan brukar årligen arrangeras under januari månad, men i år har galan flyttats fram till den 26 mars med anledning av coronapandemin

Även offentliggörandet av vilka som är nominerade har förändrats något mot tidigare i år, och kommer att ske vid fyra tillfällen enligt nedan:

  • Tisdag 9/2 Årets Nykomling, Årets Tjänsteföretag, Årets Handelsföretag.
  • Fredag 12/2 Årets Innovationsföretag, Årets Tillväxtraket, Årets Unga Entreprenör
  • Tisdag 16/2 Årets Småföretag, Årets Hållbara Företag, Årets Varumärke
  • Fredag 19/2 Årets Övervinnare, Årets Profil, Årets Företag.

Idag, tisdag, blev det klart vilka som är nominerade i följande kategorier:

Annons

ÅRETS NYKOMLING

LA CENA
Med ett helt nytt koncept, baserat på italiensk mat med norrländsk touch, har La Cena både utökat och berikat restauranglivet i Skellefteå. På menyn finner vi klassiska italienska rätter tillagade med lokala premiumdelikatesser efter säsong. Restaurangen blev snabbt en oas för människor i Skellefteå, som erbjöds en helt ny matupplevelse. Familjen Lundmark startade La Cena precis i anslutning till pandemins utbrott, men med beslutsamhet och flexibilitet hölls restaurangen öppen och anpassade sig efter förutsättningarna.

LOVELY MEDIA
Lovely Media har på ett framgångsrikt sätt hjälpt företag i Skellefteå att genom marknadsföring i sociala medier engagera rätt målgrupper. Genom att på ett smart och genomtänkt sätt skapa innehåll som både inspirerar och lyfter varumärken på rätt sätt, har Lovely Media skapat framgångar både för sina uppdragsgivare och sig själva.

VACCIN I NORR
Vaccin i Norr har gjort att det äntligen är enkelt för privatpersoner och företag att vaccinera sig mot olika sjukdomar. Förutom ett riktigt brett utbud av vaccinationer erbjuder de även vaccin som inte går att ta hos landstinget. Med andra ord ett perfekt komplement till den offentliga vården, som faktiskt även de rekommenderar Vaccin i Norr.

Annons

ÅRETS TJÄNSTEFÖRETAG

ANKARET FÖRSÄKRING & FINANS
Det unga företaget Ankaret försäkring och finans drivs av unga personer som skräddarsyr försäkringslösningar för alla företag, med bättre skydd och sänkta kostnader! Omsättningen stiger, lönsamheten är god – och de har skapat åtta arbetstillfällen i Skellefteå. Väl förankrade i Skellefteås näringsliv nomineras Ankaret Försäkring & Finans till Årets Tjänsteföretag.

DAHLBERG & PARTNER
Det relativt nystartade redovisningsföretaget Dahlberg & Partner har ett antal erfarna konsulter som tillsammans med några yngre förmågor bidrar till Skellefteås utveckling. Företaget har gjort en rivstart, med sju anställda och planer för ytterligare expansion. Dahlberg & Partner är ett bra exempel på hur även ett nytt företag i en traditionell bransch kan utses till ett av Årets Tjänsteföretag i Skellefteå.

NUITEQ
Deras programvara finns i fler än 70 länder och på fler än 30 olika språk. Nuiteq har varit finalist i EY Entrepreneur of the Year och växer starkt, med en fördubblad omsättning de senaste två åren och god lönsamhet. De fortsätter att skapa arbetstillfällen i kommunen och bidrar till kommunens mål om ökad mångfald. NUITEQ är en självklar kandidat till Årets Tjänsteföretag.

Annons

ÅRETS HANDELSFÖRETAG

ELON BOGÅRDEN
Elon Bogården har det mesta inom apparater och produkter du behöver i hemmet. Med en hög kunskap och service vägleder de sina kunder in den tekniska djungeln som ska förenkla vardagen. Verksamheten bygger på en personlig och nära service vilket har gjort Elon Bogården till en stark lokal aktör för helhetslösningar av kök. I och med att de verkar i en stad som är mitt i en kraftig tillväxt har de strategiskt breddat erbjudandet till att riktas mot såväl privatpersoner som bygg- och fastighetsbolag. En viktig aktör som satsar stort och brett för att med lokala resurser bidra till Skellefteås tillväxt.

LJUSFABRIKEN LOWIMA
Ljusfabriken Lowima är Norrlands största ljusfabrik, med sina handgjorda och miljövänliga ljus tillverkade i 100% stearin. I sina mysiga och inspirerande lokaler insprängda i Getberget förverkligar de en trendmässigt stark affärsidé med fokus på hälsa, hållbarhet och miljö. De stilrena, funktionella och tidlösa ljusen brukar uppskattas lika mycket som det varma välkomnandet från Lollo och Matte. Det gör att Ljusfabriken Lowima är både ett populärt besöksföremål och en värdig kandidat till Årets Handelsföretag.

TACTICAL STORE
Tactical Store har funnits i Åbyn Byske sedan 2008 och butiken har vuxit till att vara en av Sveriges främsta inom militär utrustning och actionsport. Med ett produktutbud som sträcker sig från professionell utrustning för militär-, polis- och säkerhetsbranschen till mer eller mindre professionella sportutövare har företaget säkrat sin tillväxt. Kombinationen av ett starkt sortiment och nära kundrelationer är nyckeln till framgångarna för Tactical Store. En taktik som är väl värdig företagsnamnet, med andra ord.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons