Annons
I sommar kommer Ben Carbine & the 18-Wheelers att spela, Burträskbandet Context och flera andra. Foto: Arianna Wikström / Carina Hedlund / Pressbild

Konserter vid Skellefteälven även i sommar – här är 2024 års program

MUSIK En sommartradition fortsätter. Musik vid Bryggarbacken kommer tillbaka, i år blir evenemanget helt gratis och åtta band är klara att spela.

Annons

Det blir i julivärmen och med Skellefteälven som kuliss. Under fyra tisdagskvällar kommer musiker att bjuda på en blandat kompott med inslag av pop, rock, jazz, punk och country, ungefär mellan klockan 19.30 och 21.00.

Skellefteå Musikaliska står som arrangör och denna gång blir alltsammans helt gratis, berättar ordförande Thomas ”Linge” Lindgren i ett pressmeddelande.

– Sponsring och stöd från det offentliga, näringslivet och andra partners gör att vi kan erbjuda de medverkande ett stimulerande och kanske karriärhöjande speltillfälle. Vi kan dessutom erbjuda Skelleftepubliken att njuta av musiken, miljön och stämningen helt kostnadsfritt. Det känns helt i linje med vad vi i Skellefteå Musikaliska vill bidra med till Skellefteås utveckling, säger han.

Annons

Arrangörerna har ett nära samarbete med Kulturföreningen Mullberget och flera av de medverkande banden har sina rötter där. En tanke med Musik vid Bryggarbacken är att låta etablerade lokala musiker möta en yngre generation artister.

Programmet för 2024

Först ut den 2 juli ska multitalangen Otto Fahlgren, etablerad skådis men också musiker, upp på scenen med bandet OFP vars sound har influenser från pop, grunge, jazz, folk och metal.
Samma kväll ska rutinerade Burträskbandet Context bjuda på sin uppskattade mix av populärmusik och engagerat berättande.

Annons

Nästa tisdag den 9 juli kommer gänget i No Lemon att spela sin klassiska, milt psykedeliska rock med inslag av funk, metal och pop, följda av Bronkko och deras svenska rock med rötterna i 70- och 80-talet.

Tisdagen därpå den är det Kärlek & slagsmåls tur; fyra ungdomar med ett gemensamt mål om att spöa skiten ur sina instrument och bjuda en bra show, och Simon Löfstedt Trio bestående av gitarristen och frilansmusikern Simon Löfstedt, Mikke Johansson och Ludwig Gustavsson.

Annons

Den 23 juli sätter Lucid Blues tillsammans med Ben Carbine & the 18-Wheelers punkt för det hela, de första med högklassig psykedelisk bluesrock och de andra med sin energifyllda kombination av traditionell och aktuell country.

– I år blir det en salig blandning av musikstilar från vårt fantastiska lokala musikliv, konstaterar Thomas ”Linge” Lindgren.

Musik vid Bryggarbacken 2024

Konserter utomhus i Skellefteå under fyra tisdagar i juli – 2/7, 9/7, 16/7 och 23/7.

Tid: Spelningarna börjar klockan 19.30, med slut cirka 21.00.
Plats: Bryggarbacken, vid Skellefteälven.
Fri entré.
Arrangör: Skellefteå Musikaliska i samverkan med Kulturföreningen Mullberget och med stöd av Skellefteå kommun och det lokala näringslivet, och musikpartners i Summertime music & life festival samt Alive Production.
Sponsorer från näringslivet: Megafonen, 4Sign, Guiden, Henson, Contractor, Repay, Skebo, Swedbank, Skellefteå Bryggeri och Nornan Invest.

Källa: Skellefteå Musikaliska

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons