Annons
Sponsrad artikel
Jonas Rönnlund, längst till höger, har drivit FärgIn/LIFAB i Skellefteå sedan 2017. Med sig på jobbet har han barnen Casper och Frida, samt medarbetare Elliot (längst bak).

Hjälper dig med rätt färg till bilen – säljer även till privatpersoner: ”Flexibla och tillmötesgående”

ANNONS FärgIn i Skellefteå levererar färg till industrier i hela norra Sverige. Men de säljer även till privatpersoner som vill lacka om sin motorcykel eller bil. “Just det gör vi inte främst för att tjäna pengar, utan för att vi tycker att det är kul”, säger Casper Hedlund.

Färgföretaget på söder i Skellefteå gick länge under namnet LIFAB, men heter nu FärgIn sedan de slogs ihop med en aktör i Kristinehamn. De olika bolagen hade redan samma ägare så förutom nytt namn har det inte skett några förändringar.

– När bolagen skulle slås ihop kändes det naturligt att välja FärgIn som namn då det bättre förklarar vad vi gör, även om det så klart tar emot lite att ta bort ett varumärke som kunderna just så pass börjat lära sig, säger Jonas Rönnlund som startade upp och driver enheten i Skellefteå sedan 2017.

FärgIn i Skellefteå jobbar med att leverera färg och rostskydd till främst industrier i norra Sverige. Det rör sig om till exempel snickerier, billackerare, köksleverantörer samt dörr- och fönstertillverkare.

Att blanda kulörer är gänget på FärgIn:s specialité. På bilden ser vi Casper Hedlund.

– Vårt laget är kundstyrt och alltid välfyllt för omedelbar leverans. Om vi får in en beställning idag så vill vi leverera ut burkarna innan vi går hem, så att kunden har dem senast dagen efter, säger Jonas.

Jag har i princip vuxit upp bland färgburkar.

Enheten i Skellefteå drivs likt ett familjeföretag. Förutom Jonas, som varit i branschen sedan millennieskiftet, jobbar barnen Frida och Casper i verksamheten, samt kollegan Elliot.

– Jag är inte gammal, men har redan många års erfarenhet. Jag har i princip vuxit upp bland färgburkar, säger Casper och ler.

Sidospår

Förutom industrifärg säljer FärgIn i Skellefteå också bil- och rostskyddsfärg till privatpersoner. Det är ett sidospår som är sprunget ur ett genuint bil- och motorintresse som delas av hela familjen.

– Om vi inte hade ett intresse för det skulle vi nog inte sälja så mycket som vi gör, säger Casper.

Att blanda färg är det vi gör och är proffs på.

Det handlar alltså om färg och tillbehör för att till exempel lacka om sin bil eller laga ett stenskott. FärgIn kan blanda det mesta från de flesta kända färgkartor, i stora eller små mängder. Med stor erfarenhet och avancerad teknik ser de till att kulören blir rätt.

– Att blanda färg är det vi gör och är proffs på, säger Jonas.

FärgIn säljer även bilfärg till privatpersoner. Den här motorcykeln, som vunnit priser på utställningar, har till exempel färg från FärgIn i Skellefteå.

Deras lokal ligger på Gymnasievägen 24, i huset söder om Leos Lekland. Hit kan du som kund komma för att köpa dina produkter, och ofta få med dig färgen samma dag.

– Vi försöker vara så flexibla och tillmötesgående som det bara går, säger Jonas.

Spännande saker på gång

FärgIn har sedan starten i Skellefteå 2017 vuxit från två till fyra anställda, fördubblat sina lokalytor och nära fördubblat omsättningen. Inför framtiden har de dessutom mycket spännande på gång.

– Men exakt vad håller jag för mig själv ett tag till, säger Jonas och ler.

FärgIn Skellefteå

Gymnasievägen 23
Telefon: 0910-61 06 71

Läs mer på www.fargin.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från FärgIn Skellefteå.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons