Annons
Sponsrad artikel
Nytt namn – men samma personal och tjänster. Det är resultatet när Cidema blir Nordkonsult i Skellefteå. Markus Hamreby, vd och delägare, ser flera fördelar. “Det blir tydligare för alla”, säger han.

De byter namn till Nordkonsult • Personal och vd kvar i Skellefteå: “Blir tydligare och mer enhetligt”

ANNONS Teknikföretaget Cidema har funnits i Skellefteå sedan 1994. Nu byter företaget namn – men förutom namnet är det inte mycket som förändras. “Vi erbjuder samma tjänster som tidigare, men under ett större paraply”, säger Markus Hamreby.

Cidema grundades i Skellefteå redan 1994 och har sedan dess levererat konsulttjänster till teknik- och industriföretag i norra Sverige. Det kan handla om allt från att ta fram enstaka ritningar till stora utvecklingsarbeten som tar år att genomföra.

– Det kan till exempel vara maskiner till gruvindustrin, skogsmaskiner eller ambulansbårar. Nästan vad som helst inom maskinteknik, berättar Markus Hamreby som började som konstruktör 2008 och numera är delägare och vd.

Det är klart att det alltid tar emot att överge ett inarbetat varumärke, men fördelarna väger tyngre.

Hösten 2023 klev Nordkonsult in som delägare i företaget, men det är först nu som namnbytet sker.

– Det är klart att det alltid tar emot att överge ett inarbetat varumärke, men fördelarna väger tyngre. Dels blir det tydligare och mer enhetligt ut mot kund, men även lättare att bygga sammanhållning inom bolaget och förenklad administration, säger Markus.

Konstruktionen av den här skotaren jobbade gänget i Skellefteå med i över två år. “Vi byggde en hytt i trä här ute i verkstan för att se hur man ryms, hur sikten är och så vidare. Att vi har möjlighet att testa saker praktiskt är en stor fördel – och extremt kul. Det här är vad maskinteknik handlar om”, säger Markus Hamreby.

Namnbytet kommer inte att påverka kunderna negativt på något sätt, menar han.

– Nej, vårt bolag är fortfarande detsamma med samma personal på plats i Skellefteå. Om något så blir vi bättre och bredare.

Ny kompetens

Nordkonsult är ursprungligen ett teknikföretag som grundades i Luleå 2014. De har på kort tid vuxit till att idag bestå av närmare 50 medarbetare, med alla företagen inräknade.

– De har gjort en imponerande resa, och att det blev just dem som blev delägare känns jättebra. Vi har haft mycket med dem att göra under åren och vet vad de går för, säger Markus som också ser nyttan av att kunna arbeta nära det automationsföretag som Nordkonsult förvärvat sedan tidigare.

– Det möjliggör att vi i många projekt kan erbjuda skräddarsydda helhetslösningar. I och med att vi blivit en del av Nordkonsult finns allt som var bra med Cidema kvar, plus trygghet och ny kompetens som kommer av att vara en del av något större.

På kontoret i Skellefteå jobbar nio personer idag. Men de vill bli fler. “Vi känner de expansiva vindarna blåsa varmt”, säger Markus.

Vill fortsätta utveckla

Framåt är planen att fortsätta utveckla företaget vidare under Nordkonsult-paraplyet, och göra satsningar i Skellefteå.

– Vi vill växa och bli fler, och kollar möjligen på att flytta till nya lokaler. Vi känner de expansiva vindarna blåsa varmt och har högt mål uppsatta, säger Markus som gärna ser spontanansökningar från duktiga maskinkonstruktörer.

– Här får du en arbetsplats med korta ledningar och raka puckar där de flesta problem löses runt fikabordet, eller i verkstan där det finns chans att greppa en skruvmejsel för att se om dina konstruktioner fungerar i realiteten. Fördelarna av att jobba på ett litet bolag finns fortfarande kvar, säger han.

Nordkonsult i Skellefteå AB

Servicegatan 1, Skellefteå

Läs mer på www.nordkonsult.nu

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Nordkonsult.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons