Annons
Sponsrad artikel
  • Sedan en tid tillbaka är en ny organisation på plats för Skellefteå Camping och Byske Havsbad – som har målet klart: campingarna i Skellefteå och Byske ska bli Sveriges mest hållbara campingar. Ledningsgruppen består av Mattias Markstedt, Karin Eriksson, Patricia Andrewartha, Petra Andersson Celia Yoshida Ahlin och Ebbe Bergstedt.
  • På Skellefteå Camping, som har fyra stjärnor, byggs nu 18 nya stugor för att tillgodose den ökade efterfrågan.
  • I receptionen på Skellefteå Camping möts du bland annat av Hannes Bernhagen och Jennifer Widmark.
  • Ebbe Bergstedt gör campingarna redo för sommaren.
  • På Skellefteå Camping, som har fyra stjärnor, byggs nu 18 nya stugor för att tillgodose den ökade efterfrågan. Foto: Jonas Westling
  • På både Skellefteå Camping och Byske Havsbad finns många aktiviteter för stora och små. Till exempel äventyrsgolf, cykelbanor, trampbilar, boule, utomhusspel och andra familjeaktiviteter. Foto: PRODUCENTERNA I NORRLAND
  • På populära Byske Havsbad finns den fina sandstranden, men även Sveriges längsta handikappanpassade flytbrygga. Foto: Jonas Westling
  • Foto: PRODUCENTERNA I NORRLAND

Till campingarna är alla välkomna – satsar på hållbarhet och hoppas på rekordsommar: ”En naturlig mötesplats”

ANNONS På sommaren besöker tusentals personer Skellefteå kommuns campingar i Byske och Skellefteå. Det handlar dels om campinggäster – men även dagsbesökare som tar del av det stora utbudet.

När vi besöker Skellefteå Camping i början av juni råder lugnet före stormen. Det är i och för sig högsommarvärme, men än är inte alla husvagnsplatser upptagna på de gröna gräsytorna.

– Om bara någon vecka kommer det att vara fullt med liv och rörelse här, berättar Celia Yoshida Ahlin och blickar ut över området.

Då pratar vi om miljömässig hållbarhet, men även social och ekonomisk.

Celia har varit avdelningschef med ansvar för Skellefteå kommuns campingar i Byske och Skellefteå sedan ett och ett halvt år tillbaka. När hon började hade pandemin på många sätt punkterat branschen, men med tanke på den utveckling som sker i Skellefteå såg Celia stor potential.

– Besöksnäringen är en viktig del av Skellefteå kommuns utveckling. Utbudet av aktiviteter och campingar spelar en stor roll i den pågående samhällsomvandling. Allt hänger ihop och vi vill dra vårt strå till stacken, säger hon.

Stor framtidstro

Både i Skellefteå och i Byske finns en stor framtidstro och de båda campingarna utvecklas ständigt. I Byske står till exempel en helt ny reception klar till årets sommarsäsong. Nu möts gästerna av en cirka 300 kvadratmeter stor byggnad med träfasad.

– Vi vill skapa en bättre arbetsmiljö för våra anställda och modernisera in- och utcheckningen, men även spegla att det faktiskt är en femstjärnig camping, säger Celia.

Den nya receptionen i Byske står klar, 300 kvadratmeter klädd i träfasad. “Vi vill skapa en bättre arbetsmiljö för våra anställda och modernisera in- och utcheckningen, men även för att spegla det faktum att vi är en femstjärnig camping”.
På Skellefteå Camping, som har fyra stjärnor, byggs nu 18 nya stugor för att tillgodose den ökade efterfrågan.

I lokalen finns även en butik som ska fyllas med lokalproducerade produkter, vilket går hand i hand med målet om att campingarna i Skellefteå och Byske ska bli Sveriges mest hållbara campingar.

– Då pratar vi dels om miljömässig hållbarhet, men även social och ekonomisk, säger receptions- och hållbarhetschefen Petra Andersson och fortsätter:

– På det miljömässiga planet så ska det vara lätt att göra rätt. Vi har till exempel byggt nya miljöstationer i både Byske och Skellefteå och kommer fortsätta utveckla hållbarhetstänket inom hela verksamheten.

Ebbe Bergstedt gör campingarna redo för sommaren.
I receptionen på Skellefteå Camping möts du bland annat av Hannes Bernhagen och Jennifer Widmark.

Gällande social hållbarhet ska campingarna vara en attraktiv arbetsplats och samtidigt en plats där man som besökare känner sig välkommen.

– Vi ska jobba med hållbarhet, vara inkluderande och välkomnande.

Aktiviteter

Campingarna lockar minst sagt många besökare under sommaren. I Skellefteå, som är en fyrastjärnig camping, övernattar cirka 2 000 personer varje dygn och i Byske närmare 3 000. Totalt står campingarna för 180 000 gästnätter över hela året.

– Det handlar om närmare 40 procent av alla gästnätter i kommunen. Det är en enorm verksamhet, säger Celia.

Både i Skellefteå och i Byske finns massor med aktiviteter: äventyrsgolf, cykelbanor, trampbilar, boule, utomhusspel, utomhuspool och andra familjeaktiviteter.

Men det är inte bara campinggäster som nyttjar anläggningarna. En solig dag besöker tusentals dagsgäster Skellefteå Camping och Byske Havsbad. För dem är det bad, aktiviteter, glass och mat som lockar.

– Både i Skellefteå och i Byske finns massor med aktiviteter: äventyrsgolf, cykelbanor, trampbilar, boule, utomhusspel, utomhuspool och andra familjeaktiviteter.

På populära Byske Havsbad finns den fina sandstranden, men även Sveriges längsta handikappanpassade flytbrygga. Foto: Jonas Westling
På både Skellefteå Camping och Byske Havsbad finns många aktiviteter för stora och små. Till exempel äventyrsgolf, cykelbanor, trampbilar, boule, utomhusspel och andra familjeaktiviteter. Foto: PRODUCENTERNA I NORRLAND

I Byske har det satsats på restaurang Lanternan med nytt trädäck, inredning och kök.

– Vi vill att Byske Havsbad ska vara den naturliga mötesplatsen för de som bor i Byske, men även ett utflyktsmål för de som bor på andra ställen. På samma sätt vill vi att Skellefteå Camping ska vara en självklar del av Vitbergsområdet, säger Celia som hoppas på en rekordsommar.

– Om bara vädret är med oss har vi alla möjligheter att slå rekord. Alla är välkomna hit!

Skellefteå Camping

Mossgatan, Skellefteå
0910-73 55 00
skellefteacamping@skelleftea.se

Byske Havsbad

Bäckgatan 40, Byske
0912-612 90
byskehavsbad@skelleftea.se

Läs mer på skelleftea.se/camping

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Skellefteå Camping & Byske Havsbad.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons