Annons
Festivalarrangören Gunnar Karlsson, Skellefteå Summertime, och The Wood Hotels hotelldirektör David Åberg kallade till en gemensam pressträff på för att tillkännage dagens nyhet. Foto: Jonas Nilsson

Miss Li, E-Type och fler artister till nytt event i stan: ”Central folkfest”

NYHETER Skellefteå Summertime-arrangörerna går samman med The Wood Hotel för att arrangera ett nytt musikevent, gärna återkommande, utomhus i centrala Skellefteå.

Annons

Festivalarrangören Gunnar Karlsson och hotelldirektör David Åberg presenterade nyheten på en gemensam pressträff i hotellet.

Summertime Garden Party, som namnet blir, är en trädgårdsfest-inspirerad festivalkväll som kommer att hållas på Saratorget direkt utanför kulturhuset under fredagen den 16 augusti, mellan klockan 18.00 och 02.00.

– I det växande Skellefteå behövs det fler evenemang, och utomhus, säger Gunnar.

Annons

Miss Li, E-Type och det maskerade artistkollektivet i Tuai är klara för scenen, och DJ Nour ska snurra skivor med. Arrangörerna har velat göra tilltalet brett.

– Vi vill få med oss alla i det här. Det ska bli en central folkfest, fortsätter Gunnar som är glad att de kunnat få ihop denna artistkonstellation.

Även David Åberg uttrycker sin entusiasm.

Hur kommer The Wood Hotels bidrag att märkas här ute?

– Vi har ett garden party-tema och det blir vår roll att skapa den atmosfären. Man ska kunna lyssna på musik, få något att äta och något gott i glaset, säger David.

Annons

Förhoppningen är att göra Summertime Garden Party till ett återkommande evenemang. Tvärsöver gatan ska det intilliggande Guldtorget så småningom byggas om och när det är färdigt kan eventet komma att utökas dit.

Magnus Lindkvist
Jonas Nilsson
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons