Annons
Sponsrad artikel
Anders Pettersson, verksamhetschef, Angelique Eriksson-Mård, gruppträningsansvarig och Lennarth Johnsson, gym- och etableringsansvarig.

BILDER: Friskis utökar med nytt gym på Erikslid – behåller även det i centrum: ”Känns jättebra”

ANNONS Nyligen blev det klart att Friskis&Svettis etablerar ett nytt gym på Erikslid. Men satsningar görs även på anläggningen i centrum. “Bara senaste månaderna har vi investerat uppemot 700 000 kronor här”, säger Anders Pettersson.

Sedan tidigare har Frisks&Svettis en stor träningsanläggning i centrala Skellefteå, och en i Ursviken som de öppnade i februari 2023. I kvarteret där den centrala lokalen ligger, på Södra Järnvägsgatan, planeras det att så småningom byggas bostäder – men det blir som tidigast hösten 2028.

– Vi har fått okej med att vara här i minst fyra år till vilket känns jättebra, säger Anders Pettersson, verksamhetschef på Friskis i Skellefteå.

I centrum har Friskis investerat i många nya maskiner, till exempel den här för nederdelen av kroppen. “Den är perfekt för att känna om du är starkare i ett av benen”, säger Lennarth.

Flera stora investeringar har dessutom gjorts den senaste tiden. Det handlar om både allmänna uppfräschningar och helt ny utrustning.

– Det rör sig om flera specialmaskiner för främst underkropp, men även digitala lösningar som hjälper dig att träna rätt, säger Lennarth Johnsson, gym- och etableringsansvarig.

Ny anläggning

Parallellt med dessa satsningar görs dessutom en breddning av verksamheten med en helt ny träningsanläggning på Erikslid. I de 1 000 kvadratmeter stora lokaler som Elon tidigare hade görs det plats för ett komplett gym, nya omklädningsrum med var sin infraröd bastu, en kafédel och gruppträning.

Allt kommer att bli sprillans nytt. Både själva lokalerna men även all utrustning.

– Allt kommer att bli sprillans nytt. Både själva lokalerna men även all utrustning, säger Lennarth som menar att platsen längs Klockarbergsleden är perfekt för ett gym.

– Förutom att det bor 4 000-5 000 personer i närområdet så passerar det mellan 12 000 och 15 000 fordon på Klockarbergsleden varje dag. Med bra parkeringsmöjligheter blir det ett toppenläge.

Skiss av hur den nya träningsanläggningen på Erikslid ska se ut.
Skiss av hur den nya träningsanläggningen på Erikslid ska se ut.
Skiss av hur den nya träningsanläggningen på Erikslid ska se ut.

Gruppträning

Den nya träningsanläggningen på Erikslid, som beräknas öppna i september, kommer som nämnt även att erbjuda gruppträning. En stor del av passen kommer att vara styrkebetonade.

– Utbudet kommer att addera nya pass till utbudet som vi redan har i stan, säger Angelique Eriksson-Mård, gruppträningsansvarig.

Utbudet kommer att addera nya pass till utbudet som vi redan har i stan.

För den som har ett träningskort hos Friskis kommer det att vara helt fritt att träna på valfri anläggning i centrum, på Erikslid eller i Ursviken.

– Hos oss ingår allt för alla, även vår uppskattade träningsapp Friskis Go där du hittar allt från klassiska träningsprogram och träningsdagbok till yoga, barnträning och annat som du kan träna hemifrån, säger Angelique.

Vill även öppna på söder

Framåt håller Friskis ögonen öppna för att öppna ytterligare en anläggning i Skellefteå, gärna på
södra sidan av älven.

– Vi har en långsiktig vision att vara 5000 medlemmar 2027. I år kommer vi med stor sannolikhet att nå upp till 3 800-4 000, vilket är en bra bit på vägen och större än vi någonsin varit. Vi ser positivt på framtiden, säger Anders.

Friskis&Svettis Skellefteå

Södra Järnvägsgatan 36, Skellefteå
0910-73 40 60

Läs mer på www.friskissvettis.se/skelleftea

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Friskis&Svettis Skellefteå.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons