Annons
Anders Wahlund, projektansvarig på Elite Hotels. Obs! Skissen till höger är en tidig illustration av kultur-huset i Skellefteå och förändringar har gjorts sedan den skapades. Foto: Pressbild, Illustration: White Arkitekter

Utomhuspool längst upp och restaurang på våning 19 – så blir det nya hotellet: ”Ett fyrstjärnigt hotell i Elite-standard”

NÄRINGSLIV Utomhuspool på 20:e våningen och restaurang på våning 19. Det är två av sakerna som kommer att finnas i det nya hotellet vid kulturhuset. “Det kommer bli ett fyrstjärnigt hotell i Elite-standard”, säger Anders Wahlund, projektansvarig på Elite Hotels.

Annons

Det är Elite Hotels som kommer att driva hotellet som byggs i anslutning till det nya kulturhuset i Skellefteå. Det blir kedjans första hotell i kommunen.

– Vi driver sedan tidigare Bishops Arms i Skellefteå så vi är väl bekanta med staden, men det känns kul att nu även få bidra med ett hotell, säger Anders Wahlund som är projektansvarig.

Att Elite ville vara operatörer för det nya hotellet var inget svårt beslut.

– Det beror på en kombination av att det är ett spännande projekt och en spännande ort som har framtiden för sig, säger han.

Skiss av kulturhuset i Skellefteå. Illustration: White Arkitekter

Hotellet, som blir 20 våningar högt, kommer att innefatta 205 hotellrum, konferensanläggning, spa, restaurang och gym.

– Det kommer bli ett fyrstjärnigt hotell i Elite-standard, i stil med de vi byggt på senare tid. Till exempel Elite Hotel Carolina Tower i Hagastaden och Elite Hotel Academia i Uppsala, säger Anders.

”Titta ut över staden”

Högst upp, på våning 20, kommer spaanläggningen att finnas. Där planeras det för bland annat en utomhuspool.

– Det kommer att bli något alldeles extra att kunna titta ut över staden från den höjden, säger Anders.

Annons

På våningen nedanför ska restaurangen byggas.

– Där har vi en ambition om att göra en restaurang av högsta klass i en spännande miljö.

Restaurang med tema

Restaurangen kommer att ha ett tema, men exakt vilket det blir är inte bestämt.

– Detaljerna kommer att sättas fram mot hösten. Det är trots allt inte förrän i augusti 2021 som vi kommer att vara igång där, säger Anders.

Detaljerna kommer att sättas fram mot hösten.

Restaurangen kommer att drivas i Elite Hotels regi, men vem som ska vara ansvarig i köket kan Anders Wahlund inte säga än.

– Även det kommer mest troligt bli klart i höst, säger han.

Elite Hotels of Sweden har sedan tidigare över 40 hotell i Sverige och i norr driver de bland annat anläggningar i Luleå, Piteå, Umeå, Örnsköldsvik och Sundsvall.

Artikeln är en del av Megafonen nr 3 – 2020. Läs hela tidningen här »

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons