Annons
Gunnar Karlsson på Saraplatsen framför Sara Kulturhus. Här arrangeras Summertime Garden Party senare i sommar. Foto: Caroline Thorén

Nya Garden Party i centrum: Så ska området se ut – Kanalgatan stängs

NÖJE Nu står det klart hur området på Saraplatsen kommer att se ut under Summertime Garden Party den 16 augusti.

Annons

Redan i april stod det klart att Miss Li, E-Type och artistkollektivet Tuai är klara för den trädgårdsfest-inspirerade festivalkvällen på Saraplatsen i Skellefteå. Många har undrat hur området utanför Sara ska disponeras för att få plats med såväl scen och publik som serveringar. Och nu är det klart.

– Kanalgatan kommer att stängas av mellan 8 på fredag morgon och 7 på lördag morgon. Det gör att vi har en betydligt större yta att spela på. Trafiken kommer att ledas om men det kommer inte att leda till några större omvägar för bilisterna och bussarna, säger Gunnar Karlsson, festivalarrangör.

Annons

Området sträcker sig ungefär fram till de cykelparkeringar som finns på varje sida om Sara kulturhus och fram till muren på Guldtorget. Vid muren kommer också scenen att placeras.

– Det kommer fortfarande att vara möjligt att ta sig fram till fots överallt utom på själva festivalområdet, säger Gunnar.

5 000 besökare

Längs med Saras framsida kommer serveringarna att rada upp sig bredvid Paolos uteservering som givetvis är öppen. Restaurangen Mandels altan uppe på Sara kulturhus kommer att fungera som VIP-lounge.

Annons

– Området kommer att rymma maximalt 5 000 personer och jag hoppas vi landar någonstans mellan 3 000 och 5 000 pers. Vi håller tummarna för vädret, säger Gunnar.

Förhoppningen med Summertime Garden Party är att det ska bli ett återkommande evenemang.

– Vi ska utvärdera det ordentligt efteråt och går det bra så kommer vi att köra det igen nästa år. I nuläget är vi inte intresserade av att även ta Guldtorget i anspråk eftersom det snart ska byggas om. Men när vi har ett nytt torg kan läget bli ett annat.

Annons
Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons