Annons
Bild från ett tidigare år när Örocken arrangerades. I år kommer det att vara färre båtar på plats på grund av den höjda säkerhetsnivån i Sverige. Lotsstationen kommer att vara helt stängd för både taxibåtar och privata båtar. Att ta sig till Gåsören kommer dock inte att vara något problem eftersom tre taxibåtar kommer att köra i skytteltrafik till och från ön, både innan och när arrangemanget är slut. Foto: Tommy Lindmark

Bred repertoar i skärgårdsmiljö när ö-rock arrangeras på Gåsören: ”En rejäl blandning av musik”

NÖJE Ett familjevänligt musikarrangemang i en fantastisk skärgårdsmiljö – så kan man övergripande beskriva årets upplaga av Örocken på Gåsören som går av stapeln onsdagen den 10 juli.

Annons

Bronkko, Rocketeers och Broken Axe Band, ett antal spontangig och lite sjömansmusik på dragspel är ett axplock av vad besökarna kommer att möta på Gåsören under årets Örock.

– Det blir en rejäl och bra blandning av musik. Broken Axe Band med sin countryrock, Bronkko med sin svenska 70-talsinspirerade stil och rockkollektivet Rocketeers. Och så Åke Söderlund som kör lite sjömanslåtar på dragspel. Det blir också lite spontangig av olika slag, säger Thomas ”Linge” Lindgren och tillägger:

Annons

– Dessutom kommer Therése Thylin Lindmark, som är utbildad operasångare från Skellefteå, och hennes sambo Øyvind Røsrud att spela. Det kommer att bli väldigt spännande.

Skytteltrafik

På grund av den höjda säkerhetsnivån i Sverige kommer lotsstationen att vara helt stängd för både taxibåtar och privata båtar. Att ta sig till Gåsören kommer dock inte att vara något problem eftersom tre taxibåtar kommer att köra i skytteltrafik till och från ön, både innan och när arrangemanget är slut.

Annons

– Taxibåtarna utgår från Kurjovikens sjökrog och kommer att köra tills alla besökare är ute på ön. Medan man väntar kan man ta något att dricka på sjökrogen och lyssna på trubaduren Fanny Lundmark från Mullberget som kommer att spela. Senare på kvällen börjar taxibåtarna skjutsa in de som vill till stan igen, säger Linge.

Guidad tur

Ute på ön kommer Rönnskär Railcare att grilla hamburgare för försäljning men eftersom det finns möjlighet att grilla själv på Gåsören går det lika bra att ta med sig egen mat om man vill. Ingen alkohol kommer att finnas till försäljning på ön.

Annons

– Det kommer dessutom att finnas en guidad tur att gå på Gåsören. Skyltar som berättar öns historia har satts upp och ger ett sammanhang till den här fantastiskt fina platsen, säger Linge.

Artister på Örocken 2024

  • Therese Thylin Lindmark och Øyvind Røsrud
  • Rocketeers med gäster
  • Bronkko
  • Broken Axe Band
  • Diamonds and Pearls
  • Åke Söderlund

Artikeln är en del av Megafonen 19/6 – 2024. Läs hela tidningen här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons