Annons
Sponsrad artikel
Läkaren Anders Roos är en av delägarna på lokala företagshälsoföretaget Care of Nord.

Lokal företagshälsa växer – vill hjälpa företag att förebygga problem: ”Bättre för alla”

ANNONS Med enkelhet, transparens och långsiktighet som utgångspunkt har den lokala företagshälsan Care of Nord etablerat sig som en trygg aktör i Skellefteå. “Många har insett värdet i att ta hand om sin personal”, säger Anton Holmström.

Trots att Care of Nord är ett ungt företag som startade sin verksamhet så sent som 2020 finns en stor samlad erfarenhet av relevanta kompetenser i verksamheten. En av grundarna, Anton Holmström, har till exempel jobbat som HR- och personalchef i tio år och själv varit beställare till den här typen av tjänster.

– Jag har upplevt utmaningarna från beställarsidan och känner att det är väldigt inspirerande att få vara med och forma Care of Nords arbetssätt tillsammans med engagerade och kompetenta personer, berättar Anton.

Med i uppstarten var även Ulf Asbäck, sjukgymnast och ergonom, samt Josef Åshjelm, sjuksköterska med lång erfarenhet från ambulanssjukvården.

– Vi började i liten skala och åkte runt med kappsäck från företag till företag, men efterfrågan växte och efter att läkaren Anders Roos anslöt som delägare 2021 är det här våra heltidsjobb, säger Josef.

Anders Roos, läkare, Jens Hjelm, företagssjuksköterska, Christina Lindberg, sjuksköterska, Anton Holmström, organisationskonsult, Ulf Aspbäck, sjukgymnast och Josef Åshjelm, sjuksköterska på Care of Nord.

I dag har Care of Nord en mottagning i centrala Skellefteå, där ytterligare två medarbetare nyligen anställts; Christina Lindberg, sjuksköterska, och Jens Hjelm, företagssköterska.

– Både Christina och Jens är omtyckta och erfarna sjuksköterskor som kommer att tillföra mycket till vårt team. Efterfrågan på våra tjänster ökar hela tiden, så det här känns som en bra tajming att växa ytterligare, säger Anton.

Insett värdet

Det som gör att Care of Nord har kunnat växa så snabbt är dels att Skellefteå som stad växer, men även att företagare blivit mer medvetna om varför företagshälsa är viktigt.

– Vi upplever att fler har insett värdet i att ta hand om sin personal, säger han och fortsätter:

– Dels är det ett skydd för medarbetaren mot onödigt lidande, men även ett skydd för företaget mot onödiga kostnader.

Det är alltid billigare att jobba förebyggande än retroaktivt, menar Josef och Anton.

– Och det är där vi kommer in i bilden. Vi hjälper till att kartlägga, utvärdera, utbilda och åtgärda. Det kan röra sig om hälsoundersökningar för alla anställda, eller att vår sjukgymnast ser över era arbetsstationer. Vi kommer åker gärna ut och hjälper till att se över personalens hälsa och vilka risker som finns, säger Josef.

Lagar och regler

Den här typen av kontroller borde alla företag göra, oavsett om de har 5 eller 500 anställda, och oavsett vilken bransch de verkar i.

– Inom exempelvis industrin finns ofta lagar och regler kring arbetsmiljön och vilka undersökningar som medarbetarna ska genomgå, men risker för hälsoproblem förekommer även i kontorsmiljöer, säger Anton.

Christina Lindberg är tillsammans med Jens Hjelm företagens senaste tillskott.

Det kan röra sig om oergonomiska arbetsstationer, stillasittande eller stressrelaterade symtom.

– Mer än 50 procent av alla sjukskrivningar i Sverige är kopplad till psykisk ohälsa. En del av orsakerna kan grunda sig i långvarig stress och brist på återhämtning, säger Anton som poängterar att Care of Nord har en erfaren psykolog för att bistå i den typen av utmaningar.

Hälsofrämjande kultur

För den företagare som vill göra en hälsokontroll, eller lägga upp en plan för att skapa en hälsofrämjande kultur inom bolaget, kan med fördel höra av sig till Anton eller Josef som finns tillgängliga för att svara på frågor och funderingar.

– Vi förstår att det kan vara svårt att veta var man ska börja, men då kan vi hjälpa till att komma fram till vad som passar på just ert företag. Ett telefonsamtal kostar ingenting, säger Anton.

Arbetsmiljö, hälsa och rehabilitering

Care of Nord är baserade i Skellefteå men har hela norra Västerbotten som arbetsplats. Vi kommer ofta ut till våra kunder eftersom det sparar tid och underlättar för både arbetsgivare och medarbetare. På Care of Nord får ni en kontaktperson som hjälper er genom frågor inom arbetsmiljö, hälsa och rehabilitering.

Läs mer på careofnord.se eller ring 0910-21 64 20

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Care of Nord.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons