Annons
Baserat på pressmeddelande
Viktor Lundgren, digital specialist och vd på Converte, Hanna Marklund, partner på Unboxx, och Anders Tånger, partner på Unboxx. Foto: Pressbilder

Skellefteåföretaget Unboxx förvärvar digitala specialister: ”Vi vill hjälpa offensiva bolag”

NÄRINGSLIV Den Skellefteåbaserade inkubatorn Unboxx, med bland annat Hanna Marklund som delägare, förvärvar de digitala konsulterna Converte. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons

Unboxx är en inkubator och accelerator som hjälper digitala startups att utveckla sin affär. Företaget, som har kontor i Skellefteå och Stockholm, förvärvar nu även Converte, även de med kontor i Skellefteå och i huvudstaden.

– Med Converte adderar vi unik kompetens gällande konverteringsdrivande digital marknadsföring samt analys och distribution. Förvärvet är ett led i vår ambition att bli ledande när det handlar om att hjälpa utvecklingsorienterade bolag att utveckla sin digitala affär, säger Anders Tånger, partner på Unboxx.

Converte kommer att fortsätta drivas som ett separat bolag, men från Unboxx kliver Anders Tånger in som styrelseordförande och Johan Schiller som ledamot.

Annons

Viktor Lundgren, digital specialist och vd på Converte menar att affären hjälper bolaget ta nästa steg.

– Vi får en ägare med lång erfarenhet när det handlar om att få företag att växa. Att få vara en del av det känns riktigt spännande. Vi tror också att vi kan hitta en rad synergier där kombinationen av kunskaper inom hållbara affärsidéer som Unboxx står för och våra kunskaper i vad som är digitalt skalbart blir en intressant kombination. Det finns en stor efterfrågan på kombinationen av affärsutveckling och resultatdrivande marknadsarbete som vi står för, säger Viktor i pressmeddelandet.

Förvärvet av Converte är inledningen av en expansiv fas för Unboxx.se, där bland annat Hanna Marklund nyligen klivit in som partner.

– Vi vill hjälpa offensiva bolag ta avgörande kliv ut på sina marknader och ser även fram emot att genomföra flera nya investeringar det kommande året, säger Anders.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Unboxx
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons