Annons
En skiss av den nya byggnaden. Foto: Pressbild

Stor företagsflytt i Skellefteå – Contractor bygger nya lokalerna: ”Glada att göra denna satsning”

NÄRINGSLIV PacsOn Papperspartner ska flytta all verksamhet i Skellefteå till Hedensbyn, där Contractor kommer att bygga helt nya lokaler. Den totala byggytan uppgår till 5 500 kvadratmeter.

Annons

I de nya lokalerna ska PacsOn Papperspartner rymma både butik och lager på samma ställe. De kommer att byggas på tomten där den nu nedlagda Grillgubben håller till.

Den byggnaden kommer först rivas. Contractor har vunnit anbudsförfarandet och Contractor bygg Skellefteå ska hålla i byggentreprenaden. När den nya byggnaden står färdig kommer sedan Contractor Fastigheter att kliva in som fastighetsägare.

– Projektet involverar flera delar av koncernen, både oss på Contractor Fastigheter och våra koncernkollegor på mark- och byggsidan. Det är bra att vi kan utveckla Skellefteå, skapa sysselsättning lokalt på orten, samtidigt som skattekronorna stannar här, säger Åsa Jonsson, fastighetsansvarig på Contractor, i ett pressmeddelande.

Nu hoppas de få klart med bygglov så snart som möjligt. Tanken är att byggstarten ska ske i maj och att PacsOn ska kunna flytta in i lokalerna under sommaren 2022.

Annons

PacsOn Papperspartner är en del av en rikstäckande kedja. De startade i Skellefteå 1988 och har vuxit sedan dess. I dag sysselsätter de 24 personer och omsätter 109 miljoner kronor. De är utspridda på tre lokaler, men snart ska det bli ändring på det.

– Vi på PacsOn är glada att få göra denna satsning tillsammans med Contractor. Vårt erbjudande till näringslivet baseras på en stark lokal närvaro där vi fungerar som en nära samarbetspartner till våra kunder, säger vd Ulf Wiklund i pressmeddelandet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons