Annons
sommarläsning
Robinsonstatyetten finns nu på plats i villan på Sörböle i Skellefteå.

Dennis Johansson om tiden efter Robinson: ”Jag har fått lättare att visa känslor”

NÖJE Skelleftebon Dennis Johansson vann 500 000 kronor – men även svenska folkets hjärtan – då han tog hem vinsten i Robinson 2021. Megafonen åkte hem till honom och fästmön Ida för att prata om att visa känslor i TV, hur stämningen är bland deltagarna idag – och hur livet förändrats efter programmet.

Annons

Det har gått en och en halv vecka sedan finalprogrammet sändes på TV4 när Megafonen besöker Dennis och Ida i villakvarteret på Sörböle i Skellefteå. På många sätt har livet återgått till vardagen sedan inspelningen förra sensommaren, men mycket är också nytt, främst för Dennis.

– Jag kom just från en 9-åring här i Skellefteå som hade skrivit ett brev till mig. Jag överraskade med att åka hem till henne och säga hej. Det kan verka som smågrejer, men jag vet själv hur mycket det hade varit värt för mig när jag var nio, berättar Dennis innan vi sätter oss vid bordet för att prata om hans upplevelse av Robinson.

Det var sambon Ida som anmälde honom till programmet i första början, och det var inte förrän Dennis fick ett telefonsamtal om att han var uttagen till slutcasten som han visste om något.

– Förra året såg alla på mitt jobb Robinson, så jag började också följa det. Ofta tänkte jag att “det där skulle Dennis fixat”, så jag skickade in en ansökan, berättar Ida.

Annons

Hon hade dock inte räknat med att han skulle komma med.

– Nej, det hade jag inte. Fast jag var hela tiden övertygad om att han skulle klara det bra, förutom möjligen matgrejen, säger hon.

“Matgrejen” innebär att Dennis inte alltid blir på så bra humör när det saknas mat.

– Nä, jag vet hur jag blir då jag inte får äta, men det gick ganska bra ändå. Jag blev mest tyst, och det skapar inte så mycket drama, säger han och ler.

Positiv respons

Faktum är att Dennis överösts av positiv respons under hela programmets gång, vilket inte hör till vanligheten i den här typen av realityserier.

– Det är verkligen jättekul, och inte något jag förväntat mig, säger han.

Dennis och Ida, som förlovade sig när Dennis kom hem från Robinson, ska bli föräldrar senare i sommar.

I programmet visade han en hel del känslor, som uppskattades bland tittarna.

– Jag sa någon gång i programmet att “jag är från Norrland, jag ska ju inte visa känslor”, men det tycker jag verkligen att man ska. Jag kanske inte har gjort det så mycket under min uppväxt, men under tiden på ön så insåg jag hur viktigt det är att berätta för de man tycker om att man gör det, säger Dennis och fortsätter:

– Jag har fått lättare att visa känslor nu, istället för att stänga dem inne. Det är nog den viktigaste lärdomen jag tar med mig från hela den här resan.

Friade direkt

Vid de tillfällen Dennis blev känslosam var det nästan uteslutande i samband med att han pratade om kärleken till sin sambo Ida, och att det första han skulle göra när han kom hem var att fria – vilket han gjorde.

– Det var nervöst som fan. Jag hade köpt mat, skumpa och blommor innan jag åkte förbi hennes jobb och lämnade ett brev med instruktioner om vad hon skulle göra. När hon kom hem fanns ett glas med dricka på uteplatsen, och fler instruktioner, berättar Dennis.

Annons

Väl inne i huset, där Dennis förberett mat, gick han ned på knä och frågade den stora frågan. Ida, som svarade ja, blev inte jätteförvånad över själva frieriet då de hade pratat om det tidigare – men Dennis utseende, efter nära 50 dagar i vildmarken, gjorde henne chockad.

– Han såg så väldigt annorlunda ut, men det var så klart ett glatt återseende, säger hon.

Trodde han skulle till Fiji

Programmet spelades in i Haparanda skärgård, men ända fram till att Dennis fick beskedet om att han var en av de utvalda deltagarna trodde han att destinationen var Fiji.

– Jag har bara varit utomlands ett fåtal gånger och hade sett fram emot att åka till en tropisk ö, men jag insåg samtidigt att det nog skulle bli bättre för mig att vara på hemmaplan, säger Dennis.

Dennis var den som fick jubla när det stod klart att han blev vinnare av Robinson 2021. Foto: TV4 / Cmore

Han säger att de flesta tror att hungern var det jobbigaste, men att det i själva verket var kylan. Finalen spelades till exempel in den 3 september.

– Att aldrig bli riktigt varm var det värsta, helt klart. Hur mycket vi än klädde oss så var det kallt.

”Pratats en del skit”

På frågan om hur stämningen är bland deltagarna idag, efter att programmet sänts, blir Dennis tyst en stund innan han svarar.

– Den är… blandad. Från början var det bra stämning bland de allra flesta, men under programmets gång har en del slutat att prata med varandra. Vissa har tagit saker som sagts hårdare än andra, och det har pratats en del skit, det har det, säger Dennis som dock fortfarande håller kontakten med de flesta.

– Sen är det så klart att man har olika mycket gemensamt med olika personer, säger han.

Annons

Sedan finalen förra året är det bara Ida i Dennis omgivning som vetat om att han skulle bli den slutgiltiga vinnaren.

– Det gick bra så länge programmet inte sändes, men efter att det blev klart att jag var med har alla velat prata om Robinson. Det har varit svårt att inte försäga sig, helst hade jag ju velat skrika ut det, säger han och ler.

Skrivit autografer

De senaste veckorna har inneburit många intervjuer i olika medier och att bli uppmärksammad på stan, vilket Dennis tycker är kul.

– Jag har till och med skrivit autografer. Det är tur att jag tränade en del på det som ung när jag planerade att bli hockeyproffs, säger han och skrattar.

Dennis Johansson på bakgården i villakvarteret.

I sommar var tanken att Ida och Dennis skulle gifta sig, men på grund av pandemin har de planerna flyttats fram.

– Det får bli sen, och nu är det dessutom fullt fokus på att bli föräldrar senare i sommar, säger Dennis haft fullt upp sedan finalprogrammet visades.

– Det har varit många intervjuer och sånt, men det är bara kul. Jag har svävat på moln, säger han.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons