Annons
Med på listan är Stone & George Jeans, företaget bakom The Local Store. Foto: Arkivbild

Skellefteföretag på prestigefylld lista: ”Vi vill hylla Sveriges hjältar”

NÄRINGSLIV Cirka en promille av Sveriges företag kvalar in i Bisnodes undersökning "Sveriges Superföretag" – och fyra av företagen på årets lista finns i Skellefteå kommun.

Annons

Kandidaterna till Sveriges Superföretag tas ut efter en sammanvägning av bolagens tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering. På torsdagen tillkännagav Bisnode vilket företag som har vunnit årets prestigefulla pris: Lyko.

– Vi är fantastiskt glada över att våra resultat uppmärksammas. Lyko har under många år haft en hög tillväxt men i år har vi växlat upp ytterligare och vår e-handel har vuxit med 70 procent, berättar vd Rickard Lyko i ett pressmeddelande.

Höga kriterier måste uppfyllas för att ett företag ska komma med på listan. Det handlar om att öka både omsättning och vinst, samtidigt som företaget måste visa på stabilitet och långsiktighet i affären. Kriterierna måste uppfyllas minst fyra år i rad.

Annons

Totalt har 709 företag kvalat in på årets lista. Fyra av dem finns här i Skellefteå kommun – Burträsk Järn & Färg, GEBO Försäljning (som driver New Wave Profile), Skellefteå Bildemontering och Stone & George Jeans (som driver The Local Store).

Det är 16:e året som Sveriges Superföretag-undersökningen görs. Bisnode vill hylla företagen som bygger Sverige med jobb och långsiktig värdeökning i näringslivet.

– Vi vill hylla Sveriges hjältar, säger Per Weidenman, analytiker på Bisnode.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons