Annons

Bildextra: Marias vita hem

Annons

INREDNING Det finns många som använder mycket vitt i sin inredning – men det är få som tagit det så långt som Maria Markstedt. Häng med hem till det vackra hemmet i Långviken.

När vi sätter oss ner i det näst intill helt vita köket visar Maria Markstedt ett svartvitt foto i en bok. Bilden föreställer en Västerbottensgård från slutet av 1800-talet.

– Så här såg huset ut när vi köpte det 1997, berättar hon.

Då hade det stått tomt sedan 70-talet. Det var i stort behov av renovering för att i över huvud taget kunna användas som bostad.

– Det blev tre väldigt intensiva månader i början då vi bodde i lägenhet samtidigt som vi gjorde i ordning nedervåningen. Peder, min man, jobbade på sitt dagliga arbete och sedan fixade vi i huset till sent på nätterna. Golvet kunde vi behålla, men i övrigt skulle väggar bytas, målas och renoveras. Det skulle dras el, byggas badrum och kök. Samtidigt hade vi två småbarn. Som tur var fick vi mycket hjälp av våra föräldrar och andra släktingar, säger Maria.

Efter de första tre månaderna var nedervåningen beboelig och de flyttade in. Därefter har de byggt om rummen på övervåningen successivt.

– Men än finns det saker kvar, och det kommer det väl alltid att göra. Det är svårt att bli ”klar” med ett sådant här projekt, säger Maria och ler.

Läs och se hela reportaget i tidningen nedan (sida 18-19):


Inredningsreportage

Se fler inredningsreportage här »

 

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons