Annons
Foto: Pixabay

Covid-19: Fallen fortsätter öka i länet – men färre blir allvarligt sjuka

NYHETER Antalet bekräftade fall av covid-19 fortsätter att öka men allt färre blir allvarligt sjuka och behöver sjukhusvård. Trots det stabila läget finns det fortfarande en allmän smittspridning i länet. Det skriver Region Västerbotten i ett pressmeddelande.

Annons

Den allmänna smittspridningen betyder att alla måste fortsätta visa omtanke och följa de allmänna rekommendationerna så att inte den positiva trenden vänder.

– Det är lätt att vi tappar fokus nu när vi har ett stabilt läge i länet. Men det är fortsatt lika aktuellt att följa de allmänna råden så att trenden håller i sig och vi inte får ett bakslag, säger biträdande smittskyddsläkare Therese Thunberg.

– Det är viktigt att vi hjälps åt. Tänk efter vad du kan göra för att ytterligare bromsa smittspridningen. Ställ inte in – ställ om, fortsätter hon i pressmeddelandet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons