Annons

Bildspel: Så renoverade de 60-talsvillan på Morön – valde att riva ut allt

BOSTAD Utifrån ser 60-talsvillan på Morön näst intill likadan ut som när den byggdes för drygt 50 år sedan – men på insidan har den nyligen genomgått en omfattande renovering.

Annons

Angelica Holmqvist och Lee Lundgren hade kollat efter hus i två år när de hittade villan på Hjortronstigen i Skellefteå.

– Vi hade tittat på Morön och Alhem, och ville helst bo i ett enplanshus utan källare, lagomt stort för en familj med två barn – men även lagomt stort för att bo kvar i när barnen blivit vuxna, berättar Angelica.

Det tegelklädda huset på Morön uppfyllde alla krav.

– Det är 120 kvadratmeter stort plus garage. Mindre än vad många bygger idag, men det räcker bra för oss, allt ska ju städas också, säger Lee och ler.

Lee och Angelica med barnen My och Ellie.

Invändigt hade dock ingen större renovering gjorts sedan huset byggdes.

– Från början var tanken att behålla väggarna runt sov- och badrum, men eftersom vi skulle göra om så mycket annat fick vi rådet att ta ner allt och istället börja om från grunden, berättar Lee.

Golvvärme har lagts in, väggar reglats upp och nya ledningar för vatten, el och avlopp installerats. Därefter har alla ytskikt gjorts och numera ser huset invändigt ut som nytt.

– Det har varit mycket jobb, men det känns bra att vi rev ut allt så att vi med säkerhet vet att allt är gjort ordentligt. Att börja från grunden gjorde också att allt gick att göra i rätt ordning, och minimerade risken för att det skulle dyka upp några större överraskningar under renoveringsarbetet, säger Lee.

Annons

Läs hela reportaget i senaste
numret av Megafonen:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons