Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Skellefteå kommun

Projekt: Personer ska erbjudas arbete istället för försörjningsstöd

NYHETER Från 1 juni kommer personer med försörjningsstöd att erbjudas extratjänst via Solkraft. 80 individer kommer att beröras. Det skriver Skellefteå kommun i ett pressmeddelande.

Annons

Skellefteå kommun hänvisar till regeringens vårändringsbudget och begreppet ”extratjänst”, som har återkommit hos Arbetsförmedlingen. Det är en anställningsform som ska ge vissa individer hjälp att närma sig arbetsmarknaden.

Tillsammans med Arbetsförmedlingen kommer individ- och familjeomsorgen i Skellefteå att bedriva ett tvåårigt projekt med extratjänster – med start 1 juni.

Under projektet kommer enheten för försörjningsstöd och Solkraft att erbjuda 80 individer anpassad anställning och lön istället för försörjningsstöd.

Annons

Rätt stöd och handledning

De flesta av individerna som erbjuds en extratjänst bedöms vara ganska långt ifrån den öppna arbetsmarknaden. Det är personer som också har behov av fler insatser än en anställning för att närma sig arbetsmarknaden, skriver Skellefteå kommun.

Projektet ska även prioritera individer som har någon form av funktionsvariation.

Målet är att berörda personer med rätt stöd och handledning ska få en möjlighet till arbete på den öppna arbetsmarknaden, och på så sätt nå fortsatt självförsörjning.

Annons

– Förhoppningen är att individerna och deras familjer kommer generellt sett att må bättre och inte behöva andra insatser från individ- och familjeomsorgen, säger S ordförande Iosif Karambotis (S) i pressmeddelandet.

Projektet ska kunna minska kommunens kostnader för försörjningsstöd med 6,2 miljoner kronor per år, enligt Skellefteå kommun.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons