Annons
  • Annie Lindgren hade besök av barnen Monica Lindgren, Roland Lindgren och Lars Lindgren. "Vi är så tacksamma för vad ni i personalen gör för våra äldre", sa Monica Lindgren i ett spontant tal som fick applåder från alla samlade. Foto: Jonatan Stålhös
  • Anna Nouri och barnen Olivia och Minou hälsade på Annas mormor Naima. "Jag hoppades att det skulle finnas jordgubbar, och det fanns det!", säger Oliva Nouri.
  • Kameran åker fram när personalen tar ton till allsång.
  • Petra Edfors, boendechef, hälsar alla välkomna till festen.
  • Hanna Fors ledde allsången. Det blev bland annat Idas sommarvisa.
  • Tårtan var klassiskt somrig med grädde och bär.
  • En av Linagårdens 27 boende, Helvi Burman, lyssnar på allsången.
  • Det var första molniga dagen på mer än en vecka, men humöret var ändå på topp och inga regndroppar hann falla på kalaset.
  • Agnes Sakina och Hanna Fors jobbar båda två på Linagården och har hjälpt till med att förbereda sommarfesten. "Vi har fixat med björkris, tårta och dekorationer. Det har varit jätteroligt", säger Agnes Sakina.

BILDSPEL: Bjöd äldre och anhöriga på sommarfest • ”Ovanligt bra äldreboende det här”

NYHETER På onsdagen arrangerade Linagården på Morö backe en sommarfest för sina boende och deras anhöriga. "Jätteviktigt att få träffas och ha trevligt även mellan anhöriga", säger boendechef Petra Edfors.

Annons

Det var den första molniga dagen på länge, men på Linagårdens uteplatser var humöret ändå på topp.

Sommarfesten hade planerats i två veckor och de sista dagarna inför hade personalen hjälpts åt att baka tårtor och pynta för att göra fint.

Initiativet till festen hyllades i ett spontant tal av Monica Lindgren, vars mamma Annie Lindgren bor på boendet.

Annons

– Det är ett ovanligt bra äldreboende det här. Personalen är väldigt stolta över boendet och sitt jobb, vilket gör att att man blir stolt även som anhörig, säger Monica Lindgren.

– Jag är imponerad över hur fint det är. Man blir glad direkt man kommer hit.

Boendechef Petra Edfors och samordnare Charlott Hansson berättar att de har regelbundna aktiviteter varje vecka för de boende.

Några gånger per år, som kring jul och sommar, bjuder de också in anhöriga för att umgås alla tillsammans.

– Det är jätteviktigt att få träffas och ha trevligt även mellan anhöriga. Det stärker samvaron på boendet, säger Petra Edfors.

Annons

Förutom kaffe, snittar, bubbel och somrig tårta med grädde, jordgubbar och blåbär blev det också en liten allsång, ledd av Hanna Fors.

Hon jobbar till vardags på Linagården men brukar också ta uppdrag för att sjunga vid exempelvis bröllop och begravningar.

– Vi har hjälpts åt alla i personalen för att få till det här, och det har flutit på bra! Vi har haft såna här fester förut också och det brukar vara väldigt uppskattat, säger hon.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons