Annons
Helena Markgren. Foto: Pressbild

Skebo gör ytterligare en satsning – bygger fler bostäder utanför stan

BOSTAD Det kommunala fastighetsbolaget Skebo köper fyra nya markfastigheter i Kåge av Skellefteå kommun. Köpet kommer att resultera i 40 nya bostäder utöver de 128 som kommer att börja byggas under 2024.

Annons

Skebo fortsätter att planera för byggnationer av nya bostäder i Skellefteås ytterområden varav Kåge är ett av dem. Nu står det klart att Skebo köper fyra nya markfastigheter som ska ge ytterligare 40 nya bostäder.

– Vi tror starkt på Kåge och det känns roligt att vi kan fortsätta vara expansiva och tillföra bostadsmarknaden i Skellefteå ännu fler bostäder, säger Helena Markgren, vd på Skebo, i ett pressmeddelande.

Annons

Bygglov vid nyår

De fyra markfastigheterna som Skebo nu köper ligger i Sörbyn. På två av fastigheterna har Skebo redan innan köpet påbörjat ett projekt där 108 lägenheter i punkthus och 20 radhuslägenheter ska byggas. Contractor som är upphandlad entreprenör håller på att projektera och bygglovet väntas bli klart innan årsskiftet.

För de två andra markfastigheterna, som ska ge ytterligare 40 bostäder, finns en färdig detaljplan för tvåvåningshus. I nästa steg kommer en upphandling av projektet att inledas.

Annons

– Det känns bra att vi får fortsätta med nästa etapp i Sörbyn. Det innebär att vi kan bygga fler lägenheter i direkt närhet där vi redan är verksamma och på så sätt begränsa den totala produktionstiden i området. Hela det här området får en stor blandning av bostäder och blir ett välkommet tillskott i Skellefteå där efterfrågan på bostäder är stor. Kåge har alla attribut som tilltalar både större och mindre hushåll, säger Helena Markgren.

Välkommet tillskott

Tidigare i år slutfördes byggnationerna av 70 nya bostäder i kvarteret Kvarnbacken i centrala Kåge. Att Skebo nu går vidare med en satsning på ännu fler bostäder på orten välkomnas av Skellefteå kommun.

– Genom den här affären med Skebo säkerställer vi att det kan byggas nya bostäder inom en relativt snar framtid. Det behövs nya bostäder i Skellefteå och detta blir ett välkommet tillskott, säger Patrik Larsen, mark- och exploateringschef på Skellefteå kommun.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons