Annons

Bildspel: Här öppnar Skellefteåkvartetten en fiskecamp i Norge

Annons

Pär Berglund, Daniel Johannesén, Kristoffer Holmström och Fredrik Björkander ligger bakom satsningen i Norge. Bilder från Norge, foto: Fredrik Björkander.

FÖRETAG Förra året köpte fyra Skellefteåbor en gammal räkfabrik i Nordnorge – som de nu renoverat till en fiskecamping. “Vi öppnar i slutet av april“, säger Fredrik.

Att äga en egen fiskecamping i Nordnorge är något som vännerna Kristoffer Holmström och Fredrik Björkander pratat om länge – men inte fått för sig att förverkliga förrän Kristoffer nämnde idén för sin kollega Pär Berglund.

– Varför vänta? Vi gillar alla fiske, har kunskap om hur man renoverar och möjlighet att göra det här. Det är ett intressant projekt, säger Pär när jag träffar dem på ett fik i centrala Skellefteå.

Fredrik fick i uppdrag att ta reda på hur marknaden såg ut i de områden som kunde vara intressanta – och via ryktesvägen hörde han talas om att en gammal räkfabrik vid Steinfjorden, mellan Lofoten och Tromsø, möjligen var till salu.

– Jag ringde runt och frågade om lediga tomter och fick det här tipset. De hade först inte tänkt sälja, men efter att vi träffat dem så blev det till slut affär, säger Fredrik.

Räkfabriken hade för länge sedan varit en fiskecamping och fastigheten innehöll redan ett antal rum för boenden, restaurang och möjlighet för fiskrenseri.

– I början var de 3000 kvadratmeterna nästan ogreppbara, men ju längre vi gick på området desto fler möjligheter såg vi med just det här stället. Vi ville hitta en anläggning där vi kunde erbjuda en helhetslösning för gästerna, säger Kristoffer som renoverat stora delar av campen sedan köpet blev klart i oktober.

Läs hela reportaget i tidningen nedan (sida 27):

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons