Annons
Baserat på pressmeddelande
En illustration av hur det färdiga området kan komma att se ut. Bildkälla: Skebo

Skebo i fastighetsköp: Planerar att bygga 250 nya bostäder nära älven

BOSTAD Skebo köper fastigheterna Anderstorpsgården 4 och 5 av Heimstaden. Förvärvet är ett steg i en satsning på cirka 250 nya bostäder, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Annons

Skebo förvärvar två markfastigheter på södra sidan älven, i stadsdelen Anderstorp på Elevhemsgatan.

– Här finns det redan en detaljplan vilket möjliggör ett snabbt bostadsbyggande. Det är precis vad Skellefteå behöver, säger Helena Markgren, vd på Skebo, i utskicket.

Förutom marken består Anderstorpsgården 4 av befintliga byggnader i dag – och de ska inte rivas. Skebo uppger att de behövs för att uppföra byggnader enligt gällande detaljplan. Det är obebyggda ytor på fastigheterna som kommer att användas för att uppföra nya bostäder och parkeringar.

– Vi behöver tillföra nya hyresrätter till expansiva Skellefteå, så det känns helt rätt att vi kommit överens med Heimstaden som ägt fastigheterna, säger Helena Markgren.

Annons

– Vi ser också hur eftertraktat det är att bo i Skebos lägenheter och av erfarenhet vet vi att efterfrågan på just nyproducerade bostäder är stor. Det är också viktigt att vi kan agera skyndsamt och eftersom det redan finns en färdig detaljplan så kommer Skebo gå vidare med att söka bygglov, fortsätter hon.

Glada att lämna över

Även på Heimstaden ser man positivt på utvecklingen. Victor Rönnmark, regionchef Norr på Heimstaden, berättar att de haft en ambition om att själva bygga nya bostäder i Skellefteå, men att marknadsläget för nyproduktion försämrats och att det inneburit en risk för att bygget skjuts på framtiden.

– Och det vore olyckligt för staden. Det behövs bostäder för att stimulera den utveckling som både Skellefteå och Norrland står inför. Därför är vi glada att ha nått en överenskommelse med Skebo som tar över stafettpinnen i bostadsbyggandet på Anderstorpsgården, säger han.

Annons

Planerna för området

Kvarteret ska rymma cirka 250 bostäder i blandade hustyper: hus med två våningar, högre lamellhus och några punkthus. Det kommer bli varierade lägenhetsstorlekar med möjlighet till utsikt över älven.

Kvarteret har ett attraktivt läge utmed Skellefteälven och närhet till god service med lekplats, idrottsplats och generösa grönområden. Det finns även skolor och förskolor i närheten, en hälsocentral och efter cirka 15 minuters promenad befinner man sig i Skellefteå centrum.

Skebo kommer nu att starta en upphandlingsprocess. Bolagets förhoppning är att byggstarten ska kunna ske under 2024 och att bostäder ska stå färdiga under 2026.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skebo
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons