Annons
Foto: Jonatan Stålhös

Korttidskontrakt klart – AIK får nu förstärkning i mål: ”Känns perfekt”

SPORT Skellefteå AIK tar in Luleprofilen David Rautio under de kommande fem veckorna.

Annons

Han är på plats och tränar med laget redan i dag. Rutinerade målvakten David Rautio har en gedigen erfarenhet i SHL, han gjorde debut säsongen 2004/2005 och har gjort åtta säsonger i Luleå Hockey.

I fjol spelade han både fem matcher i Timrå och en i schweiziska SCL Tigers. Nu kommer han att täcka kassen i Skellefteå AIK, tillkännager klubben. Rautio har skrivit under för fem veckor i svart och gult, med start i dag.

– Det känns bra och jättespännande. Jag har mött Skellefteå många gånger och det har alltid varit supertufft, så det blir spännande och utvecklande att vara här, berättar han i ett pressmeddelande.

Annons

Enligt Skellefteå AIK tar man in förstärkningen för att bredda laguppställningen till de tränings- och CHL-matcher som avgörs innan SHL-starten i september. Om det sedan blir förlängning eller inte, är inte bestämt.

Kontraktet med den 38-årige Luleprofilen sträcker sig till den 9 september. Skellefteå AIK:s general manager Erik Forssell är glad att Rautio stärker upp laget.

– ­Det känns perfekt att få in David här i början av säsongen. Det är en erfaren målvakt som kommer fungera bra i gruppen och gör att vi är lite bredare i uppstarten.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons