Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Jonatan Stålhös / Arkivbild

Ännu en värvning klar • AIK stärker forwardsidan: ”Har bra erfarenhet”

SPORT Den lettiske forwarden Martins Dzierkals är klar för Skellefteå AIK. Han kommer närmast från två säsonger i tjeckiska ligan, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Annons

26-årige Martins Dzierkals är född i Riga, inledde ungdomskarriären i SK Saga och tog snabbt flyttlasset över Atlanten för spel i juniorligan QMJHL.

Han draftades av Toronto Maple Leafs 2015 och gjorde några matcher för deras AHL-lag, vilket följdes av spel för Orlando Solar Bears i ECHL (men sedan 2020 har Vegas Golden Knights NHL-rättigheterna till forwarden). Åren därpå huserade han bland annat i Dinamo Riga, finska Jukurit och senast i tjeckiska Budejovice – där det blev 21 poäng på 52 matcher under fjolårssäsongen

Annons

Nu står det klart att Dzierkals ansluter till Skellefteå AIK över kommande säsong.

– Först och främst ser jag väldigt mycket fram emot att spela i Sverige för första gången. Jag har några vänner som spelar här och jag har bara hört bra om SHL. Det känns väldigt spännande att ha allt framför mig och att tiden för utvisa vad som komma skall, säger han i pressmeddelandet.

Forwarden har spelat landslagshockey ända sedan U17-tiden och stod för 5 poäng på 10 matcher under vårens VM på hemmaplan, där hans Lettland bärgade ett historiskt brons.

Annons

– Förra säsongen innehöll allt och lite till. Det var en lång säsong som avslutades med bronset i VM, vilket var ett enormt kliv framåt för hockey i Lettland. Det finns mycket bra som jag kan ta med mig från spelet i den tjeckiska ligan också.

Han kommer rustad med erfarenhet från flera stora ligor och tror att han kommer att passa in bra i laget.

– Jag har hört att laget spelar väldigt snabb hockey, mycket forecheck och mycket spel med pucken, vilket stämmer överens med hur jag är som spelare, fortsätter Dzierkals.

Annons

AIK:s general manager Erik Forssell beskriver honom som en skridskostark spelare som kan användas i flera spelformer och är oerhört användbar i laguppställningen.

– Han har varit runt på många ställen och har bra erfarenhet och gjorde det väldigt bra i landslaget när de gick till semi och till slut tog VM-brons. Det ska bli jättekul att få hit honom så fort som möjligt och få in honom i laget, säger han.

Martins Dzierkals avtal med klubben sträcker sig över säsongen 2023/2024.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå AIK
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons