Annons
Foto: Pexels / Skellefteå AIK

Bekräftar tunga värvningen – klart att stjärncentern kommer tillbaka

SPORT Skellefteå AIK bekräftar nu att Oscar Lindberg kommer hem igen. Det nya avtalet med klubben sträcker sig över säsongen 2026/2027.

Annons

Det har ryktats om den 31-årige centerns återkomst till Skellefteå – och ryktena stämmer, vilket Norran skev om i torsdags. Nu bekräftar även Skellefteå AIK att Oscar Lindberg kommer hem igen.

Han är gamle nummer 24, fostrad i Skellefteå och tog SM-guld med laget under 2013. Lindberg har spelat i New York Rangers, Vegas Golden Knights och Ottawa Senators sedan dess, och även gjort sejourer till Ryssland och Schweiz.

Han kommer tillbaka med ett nytt, fyraårigt kontrakt med Skellefteå AIK.

Annons

– Det är väldigt skönt att ha detta klart. Vi har hållit på fram och tillbaka hela sommaren så att ha allt klart innan allt drar igång känns jättebra. Att komma hem har varit på tapeten i något år. Jag och familjen har känt mer och mer att vi vill bo full tid i Skellefteå så det känns jätteskönt att komma hem, säger Lindberg i ett utskick.

Det känns jätteskönt att komma hem.

Han är en rejäl forward som både tänker bidra med fysik och finess. Förra säsongen gjorde Lindberg 49 poäng på 60 matcher i schweiziske SC Bern.

– Jag vet att det är ett grymt lag jag kommer in i, som gjorde det bra ifjol och har gjort det bra ett längre tag, så jag vill komma in och hjälpa till med det jag är bra på. Förhoppningsvis kan vi gå längre tillsammans än vad de gjorde förra säsongen, säger han.

Annons

I klubben är det också många som har sett fram emot Lindbergs hemkomst, berättar AIK:s general manager Erik Forssell.

– Därför känns det jättekul att få göra klart med honom. Han har en hög skicklighetsnivå och kan bidra båda vägarna. Med honom får vi en viktig pusselbit i jakten på SM-guld under de kommande åren, kommenterar han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons