Annons
Efter en spektakulär hockeykarriär är Joakim Lindström redo att gå vidare. Foto: Jonatan Stålhös

Beskedet: Poängkungen tackar för sig • Läs Jocke Lindströms avsked: ”Är bara tacksam – levt min dröm”

SPORT Efter elva säsonger, två SM-guld och poängrekord i klubben går en spektakulär hockeykarriär till ände. Skellefteå AIK-ikonen Joakim Lindström lägger skridskorna på hyllan.

Annons

Det är svårt att överskatta vad han betytt för Skellefteå AIK, och Skellefteborna. Joakim ”Jocke” Lindströms karriär inleddes i svart och gult och avslutas nu i samma färger.

På fredagsförmiddagen kom beskedet att poängkungen, nummer 10, tackar för sig inför kommande säsong. Det var inget lätt beslut, berättar han i ett pressmeddelande och ger en lång, varm hälsning:

”De senaste 22 åren har jag fått leva min barndomsdröm, att vara professionell hockeyspelare. Jag är stolt över min karriär och otroligt tacksam för allt som hockeyn givit mig.

Det har varit en enorm ära för mig att representera min moderklubb Skellefteå AIK i så många år. Jag har alltid känt en stor stolthet i att bära Skellefteå AIK:s tröja framför våra fantastiska fans och i synnerhet North Power.

Annons

Jag är glad över den karriär som jag haft. Samtidigt är jag lycklig över möjligheten att få bestämma själv när jag ska sluta. Det var absolut inget enkelt beslut att ta.

Jag vill rikta ett stort tack till hela Skellefteå AIK:s organisation, alla supportrar, alla personer som hjälpt mig under resans gång och speciellt alla mina lagkamrater. Vill även tacka  Erik Forssell och AIK för att jag fick tid i sommar att fundera igenom mitt beslut. Efter att ha diskuterat detta med min familj, och känt efter hur det har känts fysiskt och mentalt, så vet jag nu att tiden är inne för att sluta spela hockey.

Med stor ödmjukhet förstår jag att inget av detta hade varit möjligt att göra på egen hand. Jag vill ta tillfället i akt att tacka mina föräldrar Lennart och Britt-Marie och min bror Jens, min fantastiska fru Laura och våra barn Livy, Hudson och Sienna för att ni hjälpt mig och stöttat mig i vått och torrt.

Annons

När jag nu avslutar min karriär så ångrar jag ingenting. Jag gjorde alltid mitt yttersta. Jag är bara tacksam för att jag levt min dröm ända sedan barnsben. Jag känner mig samtidigt förväntansfull för mitt eget och min familjs nästa kapitel.

Jag kommer alltid att älska hockeyn. Jag känner stor motivation att hjälpa nästa generation hockeyspelare att utveckla sina kunskaper och talanger.

Närmast tänker jag färdigställa min självbiografi, I månskenets skugga, som släpps under senhösten i år. Det känns kul att få dokumentera min hockeykarriär. I boken kommer jag att vara öppen och dela med mig av sådant som inte är känt och hur jag har valt att gå min väg”.

Källa: Skellefteå AIK

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons