Annons
  • Det är den rutinerade Fredrik Haage som blir ansvarig för driften. Tidigare har han bland annat drivit nattklubben på stadshotellet. Foto: Jonas Nilsson
  • Det är denna lätt upphöjda serveringsyta med utsikt över torget som kommer att avsättas för fine dining. Foto: Jonas Nilsson

Driftchef på plats och renovering igång – det är planen för utestället vid torget: ”Gäller hitta bredden”

NYHETER Fine dining, nattklubb, sportbar och lounge i ett. “Bredd” är nyckelordet när ledningen för Skellefteås nya uteställe vid torget berättar om planerna. De hoppas öppna dörrarna redan i september.

Annons

Genom dörren från torget, upp för den klassiska stentrappan och in. Det är dunkelt i den djupa, vindlande lokalen där sportbaren Allstar var förut, och Balzac innan dess. På väggarna sitter svartvita fototapeter med sportmotiv fortfarande kvar.

Här öppnar ett helt nytt uteställe i Skellefteå, men det är mycket som ska ordnas först.

– Vi är mitt i ombyggnationen. Det är långt kvar att gå, men resan har börjat i alla fall, säger delägaren Christoffer Widmark.

Annons

En annan delägare, Markus Bodén, måste snart ursäkta sig men Christoffer och Fredrik Haage blir kvar. Det är Fredrik som kommer att sköta driften, han har nyss blivit Örvikenbo och det här är hans första dag på nya jobbet.

– Det känns spännande och roligt. Jag har många gånger sagt att jag ska sluta i den här branschen men vette fan, man hamnade här lik förbannat, säger han muntert.

– Du sade att du aldrig skulle bli Skelleftebo heller, tillägger Christoffer glatt.

Den gamla Allstar-lokalen är djup. En korridor knyter samman den bakre sektionen med resten, här finns en dörr som kan stängas och en egen ingång från gatan. Foto: Jonas Nilsson

Har lång erfarenhet

Fredrik kommer närmast från Pite Havsbad. Han har 15 år i branschen och kan Skellefteå, han har drivit Verandans nattklubb förut och det var då som de renodlade konceptet.

– Vi gjorde om så att det blev loungebar på nedervåningen och nattklubb där uppe. De lite äldre kunde sitta där nere, ta en god drink och lyssna på skön musik, medan de yngre förmågorna stökade, drack grogg och dansade där uppe. Det gäller att hitta den bredden, säger han.

Annons

“Bredd” är ett ledord som han tar med sig hit, för det nya utestället blir en kombination av fine dining-restaurang, nattklubb, sportbar och lounge.

Spelar på planlösningen

Den lite speciellt utformade lokalen har olika sektioner vilket de tänker använda till sin fördel. Längst in, genom en korridor med egen ingång från gatan, ska nattklubben vara. Den finare serveringsdelen hamnar i motsatt ände närmast torget och, däremellan, ska loungen ta form.

– Maten i fine dining-delen, kvalitetsmässigt tror jag att vi landar någonstans mellan Bryggargatan och Mandel. Man ska kunna ha en hög förväntansbild, säger Christoffer.

Längst in i lokalen öppnas en ny nattklubb. Fredrik tycker att det behövs i Skellefteå och ser fram emot starten i höst. Foto: Jonas Nilsson

I lokalen ska det även visas sport, och finnas en enklare meny för dem som föredrar det.

– Skellefteå är ju en sportstad och vi har möjlighet att visa sport. Vi vill bygga konceptet brett och ha flera ben att stå på, säger Fredrik.

Tänker öppna i höst

Snart måste även Christoffer ursäkta sig och gå. Driftchefen ger en rundtur och berättar om allt de planerar. Det ska både byggas om och byggas nytt, så när de kan öppna beror på hur smidigt renoveringen går. De hoppas på september.

Annons

Vilken känsla ska det vara när man kommer hit?

– Välkomnande. Du ska kunna komma i byggkläder eller i frack, och allt däremellan. Det är viktigt att alla känner sig välkomna, säger Fredrik.

Han är glad för miljöombytet och ser fram emot att komma igång. Namnet på stället är inte spikat ännu, men de lutar mot “First floor”.

– Det känns spännande. Kul att vara med från början också, förutom mitt första nattklubbsjobb har jag bara hoppat på befintliga verksamheter, men nu får jag vara med och bygga från start, säger Fredrik.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons