Annons
Nattklubben på restaurang Rustique i Skellefteå lockar inte som förr, så nu har ägarna bestämt sig. Foto: Jonas Nilsson

Besked: Nattklubben stänger – ägarna satsar på nytt koncept • ”Ser ett annat mönster hos gästerna”

NYHETER Dansgolvet ska bort och utbudet göras om. Nu avvecklas nattklubben inne på Rustique. I dess ställe introducerar ägarna ett annat, mer avslappnat klubbkoncept, som de planerar att öppna i september.

Annons

Det har funnits nattklubbsverksamhet i restaurangen vid Skellefteälven ända sedan Brygg CC-tiden, innan den blev Rustique. Övervåningen fick anpassas under pandemin, dansgolvet stängdes och möbleringen gjordes om, men det återställdes senare när restriktionerna lättat.

Verksamheten har sedan fortsatt. Klubben har haft öppet fredagar och lördagar, på sommaren även tisdagar, men nu känner ägarna att det får vara bra.

– Det här är sista veckan som vi kör nattklubben. Vi har öppet på fredag och tänker ha en riktigt avslutning på lördag, säger vd Nadia Wallmark.

Annons

Det är någonting som har hänt, berättar hon. Nattklubben lockar inte på samma sätt som förr. Visst kommer en del men inte så många som satsningen skulle behöva.

– Vi ser ett annat mönster hos gästerna. Ibland är det fullt och ibland helt tomt, vilket gör det jättesvårt att planera, säger Nadia.

Konkurrensen lär inte heller minska eftersom det, efter år av stiltje, nu börjat hända saker på Skellefteås klubbscen igen. Till exempel ska Cinco öppna nattklubb inne på stadshotellet igen, så Rustique-ägarna väljer att tänka om.

Hans Hallberg och Nadia Wallmark är numera ensamma ägare av restaurang Rustique. Foto: Jonas Nilsson

Något mer avslappnat

I nattklubbens ställe öppnas något annat, mindre partyintensivt. Nadia beskriver det som en cocktailklubb, där dansgolvet kommer att försvinna till fördel för ”lounge” och ”mingel”. En inredare ska hjälpa dem att skapa rätt känsla.

– Vi vill fokusera mer på kvalité på drycken, och snacks och småsaker att äta till. Visst ska man kunna dansa men vi kommer inte ha någon avsedd yta för det, säger Nadia.

Tilltuggen kommer att gå i linje med resten av restaurangens mat. Klubben ska fortsätta med livemusik och kommer att hålla öppet lika sent som i dag, och kanske fler dagar i veckan.

– Vår ambition är att köra cocktailklubben varenda dag, men vi får se. På fredagar och lördagar blir det då garanterat, säger Nadia.

Annons

Förhoppningen är att de ska kunna inviga det nya konceptet den 8 september.

Annan ägarkonstellation

Detta sker efter att Nadia och kompanjonen Hans Hallberg nu blivit ensamma ägare av Rustique. Verksamheten köptes ursprungligen av No Plan B, en entreprenörskola då, som gav elever chansen att bli delägare i företagen som skolan köpt, som ett sätt att komma in i entreprenörskapet.

Nadia var en av dessa elever. No Plan B med företagaren Petter Mikaelsson i spetsen har blivit ett investmentbolag sedan dess, men har fortfarande ägt en andel av Rustique. Så är det inte längre, efter en affär i sommar.

Annons

Så nu står ni på egna ben, hur känns det?

– Vi har alltid fått styra oss själva, men Petter har funnits där med råd och en klapp på axeln när det behövts, så det är vi tacksamma för, säger Nadia Wallmark.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons