Annons
Restaurangen har hållit stängt för allmänheten sedan i mars. Nattklubben avvecklades redan under pandemin, men en ny klubb kommer att öppna i dess ställe. Foto: Jonas Nilsson

Klart: Nattklubb och restaurang återuppstår i ny regi • Nya ägarna: ”Tror detta är vad alla väntat på”

NYHETER Restaurang Verandan på stadshotellet återuppstår med nytt namn och koncept. Den tidigare så populära nattklubben likaså, genom en ny storsatsning som förväntas sysselsätta ett trettiotal personer totalt.

Annons

I våras kunde vi berätta att restaurang Verandan stängs för allmänheten. Det skedde i samband med hotellets konceptuella övergång från “Quality” till “Comfort” i Nordic Choice-familjen, eller Strawberry som hotellkedjan heter sedan ett namnbyte i maj.

Comfort-hotellen sätter ett större fokus på kärnverksamheten och driver inga restauranger i egen regi. Nu, genom ett samarbete med en yttre aktör, kommer man runt det.

– Det här blir sjukt bra, både för oss på hotellet och hela Skellefteå, säger hotelldirektör Johan Carlsten glatt.

Annons

Det är utestället Cinco i Umeå som förgrenar sig till Skellefteå, övertar driften och öppnar restaurangen för alla igen, med lunch och middag alla dagar i veckan. Ibland även brunch.

– Med alla hotellgäster har vi en jättebra grund att bygga på. Vi kommer att bistå hotellet med frukost och sedan blir lunch, middag och övriga inslag öppna för alla, säger Fredrik Johansson, en av Cinco-ägarna.

Ingen meny är satt, men han beskriver stilen på maten som när Sydamerika och Spanien möter Norrland.

– Riktigt bra mat som görs genuint från grunden. Vi är också inne på det som trendar nu, det här med många mindre rätter som man kan dela med varandra, säger Fredrik.

Bild från en festkväll på klubben i Umeå. Fredrik Johansson berättar att de tänker ha liveakter och anordna en rad olika event även på Cinco i Skellefteå. Foto: Privat

Startar nattklubb

Det stannar inte där, för ja. Det finns även planer på nattklubbsverksamhet.

Den tidigare nattklubben på stadshotellet avvecklades under pandemin och Verandans övervåning har byggts om sedan dess, men det nedre planet är väldigt stort. Det finns fortfarande möjligheter här.

– Vi kommer att öppna Skellefteås och kanske Västerbottens modernaste nattklubb, med allt vad det innebär. Sett till ljud och ljus, liveakter, olika event och allt. “Modern restaurang” och “toppmodern nattklubb” ska mötas i Skellefteås enligt oss häftigaste lokal, säger Fredrik.

Annons

Den invändiga miljön ska sömlöst övergå från det ena till det andra, är tanken. Klubbdelen ska börja i det inglasade partiet närmast Stadsparken och möta serveringsdelen längre in.

Cinco-gänget ser dock en anpassbarhet, berättar Skelleftebon Desirée Nilsson. Det är hon som kommer att ansvara för driften i stan.

– Man kan både göra lokalen intim och mysig eller öppna upp den för större evenemang. Jag är så peppad! Det känns som att detta är precis vad vi behöver i Skellefteå, säger hon.

Desirée Nilsson blir ansvarig för satsningen i Skellefteå. Hon är peppad på att komma igång och tror att mottagandet i stan kommer att bli väldigt bra. Foto: Privat

Desirée är egenföretagare, har bland annat drivit Café Lilla Mari och varit distriktschef på Coca-Cola i 13 år. Numera är hon också delägare av Cinco. De andra vill ha lokalt ägarskap och engagemang, folk som känner Skellefteå, och enligt Fredrik är fler Skelleftebor på väg in.

– Det är viktigt med den lokala förankringen. Personer som bor lokalt och kan marknaden, säger han.

Öppnar till hösten

Med detta skapas nya arbetstillfällen. Desirée ska anställa en restaurangchef, barchef, kökschef och många fler. Ägarna räknar med att sysselsätta ett trettiotal personer totalt, i olika anställningsformer.

– Vi har redan börjat anställa. Tänk dig själv – frukost, lunch, middag och nattklubb. Vi kommer att behöva folk, säger Desirée.

Annons

Lokalen ska renoveras och ägarna siktar på att öppna till hösten. Namnet “Verandan” blir då ett minne blott, för “Cinco” ska användas även här. De utforskar möjligheterna att växa i hela Norrland så valet känns naturligt för dem.

Desirée längtar och tror att Skellefteborna är redo för någonting mer.

– Det känns klockrent, från samarbetet med hotellet till superläget bredvid parken. Jag tror att detta är precis vad alla har väntat på, säger hon.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons