Annons

Jörnträhus häftiga satsning

Annons

Ett av Jörnträhus nya hus Bergsholmen. Observera att rumsindelningen på skisserna i bildspelet är anpassad för Kinesisk standard, i Sverige kommer den se annorlunda ut.  Skiss: Jörnträhus

INREDNING Med nästan 400 kvadratmeter boyta och 7 meter takhöjd i vardagsrummet är Jörnträhus nya hus något utöver det vanliga.

Anrika Jörnträhus med husfabrik i Jörn släppte i veckan en försmak av 2017 års husmodeller – en timrad jättevilla med nästan 400 kvadratmeter boyta fördelat på två våningar och 7 meter takhöjd i vardagsrummet.

– Vi vill skapa något som gör att folk höjer på ögonbrynen och det kommer att bli mer av den här typen, säger Gunnar Ölund, marknadsansvarig på Jörnträhus.

De nya modellerna är en del av företagets exportsatsning till bl.a. Kina där stora hus efterfrågas.

– Jag har bott där i tio år och vet att de vill ha stora flådiga hus, men även på hemmaplan har intresset varit stort för denna typ av hus som sticker ut.

Vad kommer huset att kosta?

– Den som vill veta priset får vänta till årsskiftet när den nya katalogen kommer, men det kommer inte att vara dyrare än andra motsvarande hus som levereras komplett. Man får det man betalar för.

I den nya serien Bergsholmen kommer även 2-3 andra modeller att ingå från cirka 100 kvadratmeter stort till den här modellen, som är näst intill 400 kvadratmeter.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons