Annons
Rasmus Frandén och Fredrik Rydén driver Skellefteå AIK-podden Krysset brinner. Foto: Jonatan Stålhös

Lokala poddar att lyssna på i sommar – Frandén och Rydén brinner för AIK

PODD Rasmus Frandén och Fredrik Rydén driver Skellefteå AIK-podden Krysset brinner. ”Vi håller det hellre smalt och djupt än brett och meningslöst”, säger Fredrik Rydén.

Annons

Oavsett om du ska klippa gräset, springa en mil eller ligga på sofflocket funkar det att lyssna på podcasts. Här tipsar Megafonen om några olika poddar av och med personer från Skellefteå, perfekta att kolla upp under sommarens lediga stunder.

Rasmus Frandén och Fredrik Rydén – ni startade podden mitt under förra säsongen. Varför, och hur har det varit?

– North Powers ordförande skrev på Twitter att det behövs en Skellefteå AIK-podd värd att lyssna på. Jag skrev att om det finns någon vettig att göra det med så kör jag, varpå Fredrik svarade. Vi har inte gjort sånt här tidigare så vi har fått lära oss om mikrofoner, redigering, klippning, men också den sociala aspekten av att hantera människor och hur man ställer frågor, säger Rasmus Frandén.

Annons

Podden har hunnit med flera gäster, exempelvis Karin Granberg, Jonathan Pudas och Gustaf Lindvall. Hur tänker ni kring vilka ni bjuder in?

– Vi brukar kolla med tidigare gäster om vilka de tror skulle vara bra eller intressanta att ha med. Sen försöker vi tänka på att hålla det aktuellt också, till exempel som när vi högg Pellikka direkt efter JVM när han var aktuell i draften, säger Rasmus.

Rasmus Frandén och Fredrik Rydén driver Skellefteå AIK-podden Krysset brinner. Foto: Jonatan Stålhös

Har ni någon drömgäst?

– Jonatan Berggren, för jag vet att han skulle göra sig så bra i poddformat, säger Rasmus.

– Drömmen skulle ju vara att Jocke Lindström hör av sig till oss och vill vara med, snarare än att vi frågar honom. Kommer det från honom själv skulle det kunna bli riktigt bra, säger Fredrik Rydén.

Annons

Hockeyn har sommaruppehåll nu men podden kör på. Vad är planerna framåt?

– I sommar har vi bara avsnitt med gäster. Just nu är det dessutom många spelare som är hemma i Skellefteå, utlandsspelare som bor och tränar här på sommaren. En del av dem har vi fått ja från också, säger Fredrik.

– Till hösten planerar vi för någon form av prenumerationstjänst, där man som prenumerant kan få tillgång till extraavsnitt, bonusmaterial och liknande. Men vi håller på att sondera terrängen där, säger Rasmus.

Annons

Har ni någon egen favoritpodd att tipsa om?

– De som gillar vår podd skulle nog också gilla Snett inåt bakåt, säger Fredrik.

– Nu kommer ett avslöjande… jag lyssnar inte på podd. Eller, Creepypodden lyssnar jag på ibland. Den kan du skriva, säger Rasmus.

Artikeln är en del av Megafonen 21/6 – 2023. Läs hela tidningen här »

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons