Annons

Med naturen som granne

Annons

INTERVJUN För snart ett och ett halvt år sedan bestämde sig Rebecca Björk, 27 år, och Magnus Nygren, 32, för att säga upp sig från sina jobb i Umeå, packa sina väskor och köpa en liten fiskecamping vid Byskeälven – där de har över en kilometer till brevlådan.

***

Rebecca Björk ställer fram en stor kopp med chaga på bordet när jag kommer på besök den här söndagen i mitten av januari. Det är en sorts te som hon har kokat av en svamp som växer på gårdens björkar.

– Jag plockar in svampen just när det blivit minusgrader, torkar den i ugnen, mixar och kokar sedan te. Det är fullt med antioxidanter och riktigt gott, berättar hon.

På termometern som ligger i fönstret ser jag att det är -17 grader utomhus.

– Det är tur att det kom lite snö förra veckan som vi kunde skotta runt huset. Golvet är inte isolerat och när det var kallare än -30 drog det en aning kallt om fötterna, säger hon och ler.

Huset, som hon bor i tillsammans med sin sambo Magnus Nygren och sonen Elmer, 9 månader, är egentligen inte isolerat för att bo i på vintern – men en luftvärmepump håller upp temperaturen i köket.

– Det blir lite kallt ibland men det är mysigt och en härlig stugkänsla. Vi trivs jättebra, säger Rebecca samtidigt som Magnus kliver in genom ytterdörren.

Läs hela reportaget i tidningen nedan – sida 16-17:

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons