Annons
Alexander Berglund, som äger Elon-butikerna på Erikslid och Sörböle. Foto: Jonas Nilsson / Magnus Lindkvist

Klart: De tar över Elgigantens lokal i Skellefteå – två butiker flyttar in

NÄRINGSLIV Elon-butikerna på Erikslid och Sörböle kommer att gå samman och ta över Elgigantens nuvarande lokaler i Skellefteå. De tänker öppna i slutet av nästa år.

Annons

Elon Bogården på Erikslid förvärvade butiken på söder under 2020. Samma år köpte de även en Elon-butik i Luleå och året dessförinnan, en i Stockholm. Nu är de redo för nästa stora steg.

– Vi växer i takt med Skellefteå. Det blir större efterfrågan på bostäder och även på kök, vilket är positivt för oss. Vi har dessutom blivit lite trångbodda där vi är nu, säger ägaren Alexander Berglund.

De två butikerna i Skellefteå ska flytta ihop. De kommer att ta över Elgigantens nuvarande lokaler på Sörböle som blir lediga när elektronikjätten flyttar till Solbacken. Elon-gänget får tillträde i augusti 2023.

Annons

– Så nyinvigningen blir nog under senhösten. De nuvarande butikerna kommer att fortsätta hålla öppet fram till dess.

Chans att utveckla

Alexander ser många fördelar med ihopslagningen. De samlar all kompetens på ett ställe, allt lager och så vidare. Han tycker även om tillgängligheten på Sörböle och möjligheterna i lokalerna.

– Vi bygger en av Sveriges största köks- och vitvarubutiker. En upplevelse-butik med ett stort matlagningskök för event, bland annat. Det ska inte kännas som ett lager. Vi kommer också att utveckla företagsförsäljningen mer.

Annons

En resa tillsammans

De tänker ta in konsulthjälp för att utforma en så fin miljö som möjligt. Personalen inkluderas också i det. Flera nya har anställts bara i år och ägaren försäkrar att alla ska få följa med i flytten.

– Om någonting så kan vi behöva anställa fler. Vi hade aldrig gjort det här om vi inte fått med oss alla, så det känns som en rolig resa vi gör tillsammans.

Efter att ha rådfrågat de andra har Alexander även beslutat att behålla namnet Elon Bogården på den nya butiken.

Artikeln är en del av Megafonen 27/10 – 2022. Läs hela tidningen här »

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons