Annons
Sanna Bäckström, kommunikatör på Northvolt Ett. Illustration: MAF Arkitektkontor / Foto: Pressbild

Klart – här tänker Northvolt bygga Skelleftekontoret: ”Flera fördelar”

NÄRINGSLIV Nu går Northvolt ut och berättar om planerna för sitt Skelleftekontor.

Annons

I ett pressmeddelande tillkännager Northvolt att de tänker bygga sitt Skelleftekontor i sydöstra hörnet av den planerade företagsparken i Bergsbyn, i nära anslutning till Svinmorvägen.

– Vi ser flera fördelar med att ha kontoret där. Det är inte bara ett område som såklart ligger i väldigt nära anslutning till vår produktion, det ger också helt andra möjligheter till ett brett serviceerbjudande än om vi hade förlagt kontoret inne på fabriksområdet, berättar Sanna Bäckström, kommunikatör på Northvolt Ett.

Kontoret kommer huvudsakligen användas av Northvolts administrativa personal och för affärsrelaterade besök. Sedan tidigare finns det också planer på kontorsutrymmen inne i fabriksbyggnaderna, som främst kommer att nyttjas av produktionsnära personal.

Annons

– Förhoppningen är att företagsparken utvecklas med en stor variation i service. Allt från restauranger, gym eller varför inte ett hunddagis? Vi välkomnar alla typer av verksamheter som kan stötta de tusentals människor som kommer arbeta och besöka området, säger Sanna Bäckström.

Kontorets exakta utformning är inte fastställd ännu, men det kommer rymma ett hundratal kontorsplatser. Förhoppningen är att bygget ska kunna påbörjas under 2023 och färdigställas året därpå.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons