Annons
Baserat på pressmeddelande
Det är viktigt att bland annat fortsätta tvätta händerna, understryker Region Västerbotten. Foto: Pexels

Covid-19: Få vårdas på sjukhus i länet – men oro finns för trängsel

NYHETER Trots ett stabilt läge i länet finns en tilltagande oro för att det personliga ansvaret i att följa råden brister – inte minst i krogmiljöer, skriver Region Västerbotten i ett pressmeddelande.

Annons

Andelen bekräftade fall i länet ligger på en fortsatt stabil nivå. Totalt har 918 fall bekräftats varav 4 patienter vårdas på länets sjukhus. En av dessa får intensivvård.

Under vecka 31 analyserades 1 900 prover i Västerbotten. Det är färre än vecka 29 och 30 då 2 500 personer testades per vecka. För vecka 31 bekräftades 22 nya fall av covid-19, en ökning jämfört med föregående vecka då 12 personer testades positivt.

Enligt Region Västerbotten kommer majoriteten, 1 200 prover, från självtest.

– Självtestet som är tillgängligt för allmänheten sedan några veckor är en bra metod vid milda symptom där det inte krävs läkarbedömning. Processen fungerar bra och det finns en god tillgänglighet för provtagning i länet, säger Therese Thunberg, biträdande smittskyddsläkare vid Region Västerbotten, i pressmeddelandet.

Annons

Oro över trängsel

Även om läget är stabilt i Västerbotten är det viktigt att allmänheten är på sin vakt.

Det råder fortfarande en allmän smittspridning i hela länet. Samtidigt kommer det rapporter om oro för trängsel på serveringsställen och i direkt anslutning till dem.

– Uppfattningen är att serveringsställena vill göra rätt och anstränger sig för att vidta åtgärder. Utmaningen ligger i besökares personliga ansvar. Vi vädjar därför till alla att följa anvisningarna på restauranger och krogar, säger Therese Thunberg.

– Men även att undvika folksamlingar och trängsel i köerna utanför, avslutar hon.

Region Västerbotten: ”Fortsätt följa råden”

Region Västerbotten påminner om vikten att tänka på dessa saker:

  • Hosta och nys i armvecket.
  • Tvätta händerna.
  • Stanna hemma om du är sjuk.
  • Håll avstånd till varandra.

Källa: Region Västerbotten

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Region Västerbotten
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons