Annons

Bygger stort Jörnträhus i Ursviken: ”Ett timmerhus är gediget, klassiskt, naturnära och långsiktigt”

Annons

Per och Nicolina Boström på tomten som ligger fint vid älvkanten i Ursviken.

BOSTAD För många är Jörnträhus förknippat med timrade friggebodar och stugor – men från och med den 1 januari i år finns en rad nyheter i sortimentet. Nu ska en av de största modellerna byggas på Alderholmen i Ursviken.

Sedan Skellefteåföretaget Contractor köpte Jörnträhus 2013 har de arbetat med att hitta en ny väg för det anrika bolaget.

– Vi har gått igenom alla tidigare modeller varav vi behållit uppdaterade versioner av 2-3 stycken. Resterande modeller är helt nya, berättar Gunnar Ölund, marknadsansvarig.

De nya modellerna – som släpptes i början av 2017 – är större, innehar mer glaspartier och ska tilltala den som vill ha det lilla extra. Många modeller är 100 kvadratmeter stora och vissa betydligt större än så.

– Trenden går mot att folk köper större och större fritidshus som är fullt utrustade för att bo i året runt. Gränsen mellan fritidshus och villor har suddats ut, säger Gunnar.

En av de större modellerna som finns i den nya katalogen är Bergsholmen – en timrad villa i två plan med 235 kvadratmeter boyta.

– Det är något alldeles extra. Vi har inspirerats av en Västerbottensgård men lagt till moderna detaljer och inslag, säger Gunnar.

Än har något hus av modellen Bergsholmen aldrig byggts – men snart ska det bli ändring på det. På Alderholmen i Ursviken har markarbete påbörjats och innan sommaren 2018 ska huset stå på plats.

– Det känns självklart jätteroligt att vi får leverera ett sådant hus, och att det är på hemmaplan känns extra roligt, säger Gunnar.

HITTADE DRÖMTOMT
De som ska bo i huset är Nicolina och Per Boström som tidigare bott i ett radhus i Ursviken med sina fyra barn.

– Vi har kollat på befintliga hus och tomter med älvs- eller havslägen i flera år men inte hittat något som passade, så vi gav nästan upp – men när vi fick möjlighet att köpa den här tomten i slutet av förra året blev det en snabb affär, berättar Per.

Läs hela reportaget i
Megafonentidningen nedan:

Läs tidningen i helskärm »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons