Annons
Här, på Skellefteå Kraft Arena, var det meningen att Nordsken skulle arrangeras den 21-23 maj 2020. Foto: Arkivbild

Nordsken ställer in: ”Det är med stor sorg vi lämnar detta besked”

NÖJE På grund av den rådande pandemin av viruset Covid-19 samt regeringens förbud mot allmänna sammankomster med över 500 deltagare ställer Nordsken in årets event som var planerat att hållas den 21-23 maj.

Annons

Nordskens styrelse tog enhälligt beslutet efter ett långt övervägande där man under de två senaste veckorna tagit fram en konsekvensanalys. Det skriver Nordsken i ett pressmeddelande.

”Då det inte finns ett sista datum för regeringens förbud mot allmänna sammankomster över 500 personer och man heller inte kan se något slut på spridningen av Covid-19 i nuläget finns det ingen möjlighet att genomföra planerat event”, skriver de.

Vi såg verkligen fram emot att se alla besökares reaktion.

– Det är med stor sorg vi lämnar detta besked. Vi har lagt ner ett enormt arbete på att skapa årets event och vi såg verkligen fram emot att se alla besökares reaktion, säger Linn-Marie Edlund, projektledare för Nordsken.

Nytt Nordsken 2021

Något Nordsken-event kommer heller inte att arrangeras senare under 2020.

– Nordsken är ett stort internationellt event och den situation som råder idag och under överskådlig tid gör det väldigt svårt att planera resor och locka utställare och besökare, skriver arrangören och fortsätter:

– Istället för att skjuta upp till hösten har vi därför beslutat att börja arbeta och planera för ett nytt Nordsken 2021, 13-15 maj.

Alla som köpt entrébiljett till Nordsken 2020 kommer kontaktas för återbetalning.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons