Annons
Foto: Pixabay

Nytt beslut – även Verandan ställer in sin nattklubb i helgen: ”Gör det för gäster, medarbetare och samhället”

NÖJE Med tanke på risk för spridning av Corona håller Verandan stängt sin nattklubb.

Annons

Tidigare under torsdagen meddelade Verandan att de skulle begränsa antalet som fick komma in på deras nattklubb för att följa regeringens beslut om att inga event med fler än 500 besökare får genomföras.

– Vi kommer att hålla öppet som vanligt fram till att det kommer nya direktiv från Regeringen, skrev de på sin Facebooksida.

Tar vårt ansvar för att förhindra spridningen.

Nu kommer dock nya uppgifter om att Verandan håller helt stängt i helgen. Det meddelades till personalen vid 19.30-tiden.

– Vi kommer att hålla nattklubben stängd tillsvidare. Den största anledningen är att vi tar vårt ansvar för att förhindra spridningen. Vi gör det för gäster, medarbetare och samhället, skriver de på sin Instagram.

Även Rustique stängt

Sedan tidigare stod det klart att även nattklubben Rustique ska hålla stängt den här helgen.

– Detta pga risken för spridningen av Coronaviruset och säkerheten för såväl gäster, personal & anhöriga. Detta är en sjukdom som kanske inte direkt påverkar dig men kan påverka din omgivning mycket, skriver de på sin Facebooksida och fortsätter:

– Varför vi väljer att just stänga nattklubben är för att detta är en speciellt utsatt miljö och med tanke på osäkerheten som råder kring denna sjukdom så väljer vi därför att ligga lågt denna helg.

Teatern fortsätter som vanligt

På Västerbottensteatern har de dock tagit beslut om att deras föreställningar ska spelas som planerat.

– Västerbottensteatern följer Regeringens beslut gällande förbud mot sammankomster för fler än 500 personer. Vår spelsal rymmer 120 personer och berörs i dagsläget inte av detta beslut. Verksamhet på övriga mindre scener påverkas inte heller i nuläget, skriver de i ett pressmeddelande.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons