Annons

Nordsken större än någonsin: ”Det ska kännas som att komma in i en helt annan värld”

NÖJE För tredje året arrangeras Nordsken på Skellefteå Kraft Arena – men aldrig tidigare har arrangören satsat så mycket på att smycka ut lokalerna.

Annons

Nordsken har sedan starten 2012 utvecklats till en mötesplats för alla som gillar spel, kultur och kreativitet. Förra året drog arrangemanget hela 8600 unika besökare – men i år hoppas de nå ännu högre.

– Vi hade ett jättebra event 2018, men vi försöker alltid bli bättre och 2019 ser onekligen ut att bli det, säger projektledaren Linn-Marie Edlund.

SCENOGRAFER
Precis som förra året kommer samtliga hallar i och runt Skellefteå Kraft Arena att användas – men en storsatsning på gestaltning har gjorts.

– Vi kommer att smycka ut hela arenan för att passa Nordsken och det kommer att vara som att komma in i en helt annan värld, säger Linn-Marie.

I över nio månader har scenografer byggt och planerat för detta.

– Det blir scenografi, ljud, ljus och rökmaskiner. Hela upplevelsen kommer att bli något utöver det vanliga, säger Linn-Marie.

Annons

Utöver utsmyckningen har Nordsken till i år även lyckats locka större namn än någonsin. Två av dem är Agnes Larsson, spelutvecklare för Minecraft, och C.B. Cebulski, chefredaktör på världskända Marvel.

– Det är tack vare det goda rykte som Nordsken har byggt upp i branschen som gör att vi kan locka namn som dessa. Det är verkligen superhäftigt, säger Linn-Marie.

DRAR STOR PUBLIK
En annan stor händelse på årets Nordsken är finalen i Women’s Esports League.

– Det lockar lag från hela världen till Skellefteå och tävlingen kommer även att streamas live. Det är en jätteproduktion som kommer nå en stor publik.

Nordsken pågår från 30 maj till 1 juni och innehåller en stor mängd aktiviteter, föreläsningar, tävlingar och upplevelser.

– Någon frågade mig hur lång tid det tar att gå igenom och titta på allt, men det går inte att svara på. Det finns saker att titta på konstant i alla tre dagar.

Eventet riktar sig till såväl ung som gammal.

– Vi har inte någon speciell åldersgrupp som vi satsar mer på, men till i år har vi satt lite extra fokus på barnfamiljer och utökat antalet aktiviteter där barn får chans att vara kreativa, skapa och uppleva, säger Linn Marie.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons