Annons
Foto: Arkivbild

SHL-säsongen är över – det blir inget slutspel: ”Ett oerhört tråkigt beslut”

SPORT Det blir inget slutspel i ishockey denna säsong.

Annons

På lördagen krävde klubbarna i SHL att SM-slutspelet skulle ställas in med tanke på spidningen av coronaviruset i Sverige.

– Med hänsyn taget till myndigheternas anvisningar och spelare, ledare, medarbetare och funktionärers hälsa och säkerhet samt allas ansvar att begränsa Coronasmittan i samhället har vi gjort en hemställan till Svenska Ishockeyförbundet om att ställa in årets SM-slutspel. Hockey bör spelas med publik och när det inte går att genomföra och även lagen kan riskera att bli smittade och stå för vidare smittspridning ser vi inget annat beslut än att ställa in säsongen, sa Michael Marchal, VD SHL, i ett pressmeddelande då.

Det är ett oerhört tråkigt beslut men självklart under rådande omständigheter.

På söndagen tog sedan Svenska Ishockeyförbundet det formella beslutet att ställa in säsongen.

– Vi har alla ett ansvar att begränsa Coronasmittan i samhället och det är självklart att vi i SHL ska ta vårt ansvar för vår publik och arbetsmiljön för spelare och medarbetare. Det är ett oerhört tråkigt beslut men självklart under rådande omständigheter, säger Michael efter förbundets beslut.

I och med beslutet står det klart att inget SM-guld delas ut, och att inga lag flyttas upp eller ner till/från SHL.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons