Annons
Foto: Pexels / Skellefteå AIK

Guldmeriterad forward ansluter till AIK inför SDHL: ”Känns fantastiskt”

SPORT Hon har hjälpt Luleå spela hem tre guldmedaljer i SDHL. Nu är Jenna Pirttijärvi klar för Skellefteå AIK, tillkännager klubben i ett pressmeddelande.

Annons

Den meriterade 30-åringen är Skellefteå AIK:s första nyförvärv inför återkomsten i hösta ligan. Jenna Pirttijärvi kommer närmast från tre SDHl-säsonger i Luleå Hockey och ansluter till truppen med ett tvåårskontrakt.

– Jag har utvecklats mycket under de senaste säsongerna och känner att jag är redo för en ny utmaning med större ansvar, säger hon och fortsätter.

– Skellefteå AIK tog ett övertygande kliv upp i SDHL och det känns fantastiskt att få vara med och bygga upp framtida framgångar för damhockeyn i föreningen.

Annons

Samtidigt som hon hjälpt Luleå spela hem tre guldmedaljer har Pirttijärvi även representerat Finland i landslaget. Ulrika Dahlgren, general manager i AIK, är mycket glad åt förvärvet.

– Att få in en spelare som Jenna så här vårt första år känns oerhört bra. Hon är en bra tjej och lagspelare som har stor erfarenhet av elithockey på högsta nivå, och fina förmågor som ger laget bra förutsättningar för spel i högsta ligan. I Jenna kommer vi se en snabb och hårt jobbande spelare, både offensivt och defensivt.

En bra tjej och lagspelare som har stor erfarenhet av elithockey på högsta nivå.

Pirttijärvi ser fram emot att bidra till truppen både på och utanför isen.

– Jag kommer att bidra med målmedvetenhet och en hårt arbetande inställning till laget, både vad gäller träning och match. Mina styrkor är min skridskoåkning och att jag är en lagspelare till 100 procent, säger hon.

Annons

I går tillkännagav Skellefteå AIK att målvakten Miranda Dahlgren också följer med upp i högsta ligan, som första spelare att skriva SDHL-avtal med klubben. Hennes nya kontrakt sträcker sig också över två år.

– Efter sju säsonger i klubben kändes det som en självklarhet att följa med laget upp till SDHL, så när jag fick frågan var det inget snack om saken, sade hon.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons