Annons
Daniel Fåhraeus. Foto: Pressbild

AIK:s nye klubbdirektör är utsedd: ”En möjlighet som jag måste ta”

SPORT Nu är det klart att Daniel Fåhraeus blir ny klubbdirektör i Skellefteå AIK Hockey. Han tillträder till hösten.

Annons

I februari meddelade Skellefteå AIK:s dåvarande klubbdirektör Åsa Andersson att hon kliver av, efter att ha lett organisationen sedan hösten 2022. Frågan har därefter hängt i luften: vem ska hennes efterträdare bli?

In kliver Daniel Fåhraeus. Han har tidigare varit längdchef på Svenska skidförbundet och kommer närmast från rollen som vd för Piteå kommunföretag.

– Vi känner Daniel väl då han tidigare stöttat oss i föreningen med ledarutveckling. Vi tycker att hans ledarskapsfilosofi passar väl med det vi vill stå för; ett lagarbete som präglas av en stark vilja att växa och vinna kombinerat med hängivenhet och långsiktighet, säger Petter Mikaelsson, styrelseordförande i Skellefteå AIK Hockey, i ett pressmeddealande.

Annons

”Inspirerande miljö”

Fåhraeus har bland annat också varit vd för PiteEnergi. Han har haft ledarroller i över 20 år och är spänd på att iklä sig en ny.

– Det är hedrande att bli tillfrågad och jag ser det som en möjlighet som jag måste ta. Jag har haft många fina år och trivs i mitt nuvarande jobb, men lockas av utmaningen som klubbdirektörsrollen innebär, säger Daniel Fåhraeus.

– Skellefteå AIK är en organisation som presterat på hög sportslig nivå i flera år men som vill framåt. Alla som jag pratat med i föreningen vill att verksamheten ska utvecklas vidare och bli ännu bättre. Det är en riktigt inspirerande miljö att kliva in i.

Annons

Fåhraeus kommer att tillträda som Skellefteå AIK:s nye klubbdirektör under hösten.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons