Annons
Restaurang Rustique. Foto: Jonas Nilsson

Efter försöken att hitta en lösning kommer restaurangens besked – dörrarna stängs: ”Gråten i halsen”

NYHETER De har försökt ordna så att verksamheten kan få en fortsättning, men nu är det stopp. Rustique stängs och ägarna har begärt bolaget i konkurs.

Annons

Vi har tidigare berättat att restaurangen lagts ut till försäljning. Då var det inte skrivet i sten om affären skulle omfatta hela eller delar av bolaget, ägarna Hans Hallberg och Nadia Wallmark var öppna för att behålla en del och förbli delaktiga i Rustiques framtid, om de kunde få in kapital genom försäljning av aktier.

Men duon kände efter år av slit att någonting behövde hända.

– Vi har känt ett tag att det börjar vara lite jobbig. Livet förändras, man får andra prioriteringar och det har varit extremt mycket jobb de senaste fem åren, så det kan bli läge att lämna över till någon annan, sade Hans då.

Annons

Restaurangen intill Skellefteälven har blivit ett givet inslag i stadens restaurangscen och ägarnas önskan har varit att verksamheten ska kunna fortsätta i någon form. De har kämpat för det, men nu går det inte längre.

”Det är med gråten i halsen vi måste meddela att vår resa nu är slut”.

Måndagskvällens meddelande på Instagram har redan väckt stort engagemang. Restaurangen tackar alla som besökt den, alla som jobbat där, och alla andra som har gjort Rustiques resa i Skellefteå möjlig.

”Permanent stängt”, lyder budskapet. Megafonen erfar att ägarbolaget också begärts i konkurs på ägarnas initiativ.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons