Annons
Bild tagen i augusti, i samband med avvecklingen av nattklubben på Rustique. Foto: Jonas Nilsson

Älvsrestaurangen till salu – ägarna vill ta ett steg tillbaka: ”Det är för personalens och företagets bästa”

NYHETER Restaurang Rustiqe ligger ute till försäljning. Om affären kommer att omfatta hela eller delar av bolaget återstår att se. "Det är inte skrivet i sten", säger vd Nadia Wallmark.

Annons

I februari kommer fem år ha gått sedan den konceptuella övergången från Brygg CC och restaurang Rustique kom till.

Den har blivit ett givet inslag i Skellefteås restaurangscen sedan dess. De tidigare klubbkvällarna brukade också locka många festsugna Skelleftebor, innan nattklubben så småningom avvecklades får att ge plats åt en cocktailbar.

Alltsammans har inneburit mycket jobb och nu känner ägarna Hans Hallberg och Nadia Wallmark att orken börjar tryta. I dag ligger restaurangen ute till försäljning.

– Vi har känt ett tag att det börjar vara lite jobbig. Livet förändras, man får andra prioriteringar och det har varit extremt mycket jobb de senaste fem åren, så det kan bli läge att lämna över till någon annan, säger Hans.

Annons

De stänger inte dörren för att behålla en del av bolaget, om ett tillskott av kapital kan komma till stånd genom försäljning av aktier.

– Om en intressent vill köpa hela bolaget så får vi ta den diskussionen då, men det är inte skrivet i sten. Det viktigaste är att restaurangen kan fortsätta utvecklas på ett bra sätt, understryker Nadia.

I dag sysselsätter de ett 20-tal personer varav 7 fastanställda. Oavsett om ägarna hittar en köpare som vill köpa hela eller delar av bolaget vill de att medarbetarna ska få behålla sina jobb. Det tänker också fortsätta hålla öppet som vanligt.

– Det viktiga för oss är att personalen ska kunna fortsätta gå till jobbet, säger Hans.

Annons

Hur har medarbetarna tagit beskedet om att ni säljer?

– Jag tycker att de har tagit det bra. Vi har alltid haft en öppen dialog med personalen och de har nog förstått att detta varit på gång, även om det inte varit uttalat.

Hans och Nadia känner att de behöver ta ett steg tillbaka nu. Nadia beskriver Rustique som sin bebis och hoppas förbli delaktig i restaurangens utveckling på något sätt, men kanske inte som fanbärare.

– Vi kikar på möjligheten att sälja för personalens och företagets bästa, säger hon.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons