Annons
Bild från arbetet med tomterna, sensommaren 2021. Foto: Magnus Lindkvist

Nu släpps elva nya småhustomter i Skellefteå – högre pris än normalt

BOSTAD I morgon tisdag släpps de elva nya småhustomterna på Klintgatan i Skellefteå.

Annons

Vi har berättat om området förut. Från början var småhustomterna på Klintgatan tänkta att bli färdiga mycket tidigare, initialt planerades ett tomtsläpp till hösten 2021, men så enkelt blev det inte.

Tomterna markerade i grönt. Området ligger direkt söder om Bolidenvägen. Foto: Skellefteå kommun

Mer markarbete

Efter att ha identifierat en rasrisk i områdets västra del har tomterna krävt mer jobb. Det återspeglas i priset, vilket är högre än normalt i Skellefteå.

– I vanliga fall brukar tomterna inte markberedas innan de säljs, men i det här fallet bedömde vi att det behövde samordnas eftersom det fanns en rasrisk mot ravinen i väster. Det innebär att kostnaden för att ställa i ordning tomtmarken blir betydligt lägre för de som köper tomterna, säger Patrik Larsen, mark- och exploateringschef i Skellefteå, på kommunens hemsida.

Annons

De elva tomterna släpps i morgon tisdag och kostar 1 450 000 kronor styck. Inräknat extraarbetet ska det, enligt kommunen, motsvara marknadspriset för centrumnära tomter i stan.

Husen som byggs får max bli 150 kvadratmeter stora. Gällande detaljplan tillåter även 40 kvadrat i komplementbyggnader på varje tomt.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons