Annons
Malin Winberg och Gerald Kwizera under Bizbuz Youth-premiären i fjol. Foto: Daniel Eriksson

Efter succéstarten 2021 – event för Skellefteås unga kommer tillbaka

NÄRINGSLIV I november kommer BizBuz Youth tillbaka – en näringslivsdag med fokus på Skellefteås unga. Tanken är både att inspirera och att visa dem alla möjligheter som finns här.

Annons

Eventet lanserades förra året och är en avknoppning av näringslivsdagen BizBuz. Skillnaden är att fokus ligger på Skellefteås unga, som BizBuz Youth syftar till att informera och inspirera. Vilka företag finns och vilka jobb? Vilka program och kurser går det att plugga? Vilka möjligheter har den som vill starta eget? Och så vidare.

– Första året vi anordnade eventet blev det en stor succé och redan då beslutade vi att detta ska bli ett återkommande evenemang, säger Roland Eriksson, näringslivskoordinator och företagslots på näringslivskontoret, i ett pressmeddelande.

Annons

– Det finns otroliga framtidsutsikter för unga på arbetsmarknaden men även ett väldigt bra utbud vad gäller utbildningar i Skellefteå. Det är viktigt att de unga ser alla möjligheter som finns här, och därför är Bizbuz Youth ett bra tillfälle att ge inspiration, vidga vyer och ge goda kunskaper, berättar han.

Varierat program

BizBuz Youth anordnas på Scandic på torsdagsförmiddagen den 17 november. Deltagarna ska bland annat få en inblick i hur en dag på Northvolt kan vara. De ska även få veta mer om pilotutbildningen på Green Flight Academy, höra mäklaren Emelie Edergard berätta om när hon startade eget i stan, få veta om alla möjligheter på Campus och mycket mer.

Annons

– Förutom att lyssna till många intressanta personer kommer de att få chansen att knyta kontakter med likasinnade och träffa bra utställare, så vi ser fram emot en väldigt spännande och lärorik förmiddag, säger Roland Eriksson.

Evenemanget är gratis och öppet för alla, men riktar sig speciellt till personer mellan 18 och 30 år. Programmet släpps löpande på BizBuz Youths hemsida.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons