Annons
Roland Eriksson, näringslivskoordinator och företagslots på näringslivskontoret. Foto: Pressbild

Bizbuz Youth ser dagens ljus – ska inspirera och orientera Skellefteås unga: ”Spännande och lärorik dag”

NÄRINGSLIV Näringslivsdagen Bizbuz anordnas återkommande i Skellefteå. Nu lanseras även BizBuz Youth, där unga ligger i fokus.

Annons

Näringslivskontoret ser kompetensförsörjning som en av de största utmaningarna i vårt växande Skellefteå, och att ungas inställning är avgörande här. Det handlar både om kännedom om Skellefteås näringsliv och viljan att stanna kvar, jobba och utbilda sig. De lanserar nu Bizbuz Youth – en förmiddag om framtiden för unga i Skellefteå.­­

Den första omgången anordnas den 25 november. Bizbuz Youth ska inspirera, vidga vyer och ge goda kunskaper om bland annat arbets- och utbildningsmöjligheter här.

Skellefteå är i en unik expansiv fas med stor efterfrågan på arbetskraft i kombination med goda utbildningsmöjligheter, förklarar Roland Eriksson vid näringslivskontoret.

Annons

– Under dagen kommer flera företag från olika branscher visa vilka nuvarande och kommande rekryteringsbehov som finns, berättar Roland Eriksson och fortsätter.

– Vi lyfter fram utbildningar som kan genomföras i Skellefteå, möjligheter kring att starta eget företag och givetvis vill vi inspirera genom att visa olika framgångssagor. Totalt sett ser vi fram emot en spännande och lärorik dag, säger han i ett utskick.

Programmet släpps löpande här. Bizbuz Youth riktar sig främst till personer mellan 18 och 30 år, men är öppet för alla. Det kostar ingenting och kräver ingen anmälan.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons