Annons
Baserat på pressmeddelande
Helena Markgren. Foto: Pressbild

Klart: Hon blir ny vd för Skebo och Skellefteå industrihus – ”Helt rätt”

NYHETER Det är Helena Markgren som blir ny vd för Skebo och Skellefteå industrihus. Det tillkännager Skebo i ett pressmeddelande.

Annons

Helena Markgren kommer närmast från Tyréns, där hon arbetat som affärschef för arkitektur och projektledning sedan 2014. Hon kommer att tillträda sin nya tjänst den 1 november.

– Skellefteå, Skebo och Skellefteå Industrihus befinner sig i mitt i den gröna omställningen och en världsekonomi i omställning. Den utmaningen lockar mig, säger hon i pressmeddelandet.

Utmaningen handlar både om bostadsbehovet och att utveckla fastigheter för andra sorts verksamheter.

– Jag tycker att Skebo är på rätt väg som även vågar bygga utanför centralorten och ser positivt på Skellefteå Industrihus sätt att utveckla viktiga Campus Skellefteå. Jag ser fram emot utmaningen att tillsammans fortsätta resan mot att stärka bolagen som ledande samhällsbyggare, fortsätter Helena Markgren.

Annons

Nöjda med valet

Hennes erfarenheter innefattar fyra år inom byggsektorn hos Consultec, och tio år som förvaltningschef på Skellefteå kommuns fastighetskontor. Hon beskrivs som en modig och kommunikativ ledare med ett brett nätverk.

– Vi känner att vi hittat helt rätt person för att fortsätta utvecklingen av Skebo. Helena har en bred erfarenhet av samhällsbyggnad vilket är särskilt viktigt med tanke på läget i kommunen, där vi vill vara en ledande aktör i en omvandling som är omfattande och även hållbar, säger Harriet Classon, styrelseordförande i Skebo.

I fokus just nu

Skebo är en av Skellefteås största samhällsbyggare. Just nu bygger de både i centrala Skellefteå och i Kåge, bolaget undersöker även förutsättningarna för att bygga på ytterligare platser runt kommunen.

Annons

– Den omställning vi står inför kommer att kräva mycket av Skebo, Skellefteå industrihus och alla verksamheter runt om i Skellefteå. Det känns riktigt bra att Helena kliver in i den här rollen med en bred erfarenhet från flera sektorer där perspektiven på samhällsbyggandet kan se olika ut, säger Kristina Sundin Jonsson, kommundirektör i Skellefteå kommun.

– Hållbarhetsfrågor från alla perspektiv, miljömässigt, socialt, och ekonomiskt, kommer att vara i fokus de kommande åren, konstaterar hon.

Skellefteå industrihus har de senaste åren genomgått en process där nya fastighetsaktörer klivit in i kommunen, samtidigt som Skebos och Skellefteå industrihus organisationer fogats samman.

Annons

– Vi behöver modiga ledare som vänder på alla stenar för att utveckla organisationen. En sådan ledare har vi hittat i Helena, säger Åsa Etelämäki, styrelseordförande i Skellefteå industrihus, i pressmeddelandet.

Helena Markgren efterträder Åsa Andersson, som varit vd för Skebo sedan 2016 och för Skellefteå industrihus sedan 2019. Hon går till rollen som klubbdirektör för Skellefteå AIK.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skebo
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons