Annons
Kvarteret Kvarnbacken i Kåge är ett exempel på hur Skebo satsar i ytterområdena. Foto: Pressbild

Skebo tänker storsatsa – utreder möjligheten att bygga nytt på fyra orter: ”Har påbörjat en process”

BOSTAD Skebo ska undersöka möjligheterna att bygga nya hyreshus i Bureå, Burträsk, Boliden och Byske, efter ett beslut i styrelsen. Det handlar om två- eller trevåningshus, mellan 20 och 50 lägenheter per ort.

Annons

Bakom beslutet ligger den stora förväntan på inflyttning till Skellefteå de kommande åren, kombinerat med den höga efterfrågan på såväl hyresrätter som bostadsrätter och villor. Harriet Classon, styrelseordförande i Skebo, konstaterar att kommunen växer och att många vill flytta in.

– Beslutet är en viktig pusselbit när det handlar om att skapa möjligheter till boenden runt om i hela kommunen, säger Harriet Classon i ett pressmeddelande.

– När vi nu haft möjlighet till flera nybyggnationer i Skellefteå känns det fantastiskt bra att ta nästa steg, och undersöka möjligheterna att satsa även på de här fyra orterna. För några år sedan trodde jag inte att detta skulle vara möjligt redan i dag, men nu är läget annorlunda, fortsätter hon.

Annons

Samlar in underlag

Skebo samarbetar med Skellefteå kommun i det här, för att undersöka vilka marker som skulle passa i Bureå, Burträsk, Boliden och Byske.

– Viljan finns och vi har påbörjat en process för att få in bra underlag om vilka byggherrar som är intresserade av att bygga på de här orterna, berättar Åsa Andersson, vd på Skebo.

– Det är för tidigt att säga var fastigheterna i så fall kommer att uppföras. Vi ber om att få återkomma när vi har fler svar i den frågan, men det är klart att det skulle medföra en betydande satsning på alla de här fyra orterna där det historiskt stått ganska stilla när det kommer till att bygga nya flerfamiljsbostäder, fortsätter hon.

Annons

Skebo har märkt hur antalet ansökningar på lediga lägenheter i ytterområdena ökat.

– Förhoppningsvis kan Skebo var den samhällsbyggaren som hjälper till att öppna upp bostadsmarknaden och då hoppas vi att privata initiativ följer efter oss, avslutar Harriet Classon.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons